Evropa

Snežna lavina zatrpala grupu skijaša u Austriji, tri osobe poginule

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2021

-

12:30

Snežna lavina zatrpala grupu skijaša u Austriji, tri osobe poginule
Pixabay - Copyright Pixabay

veličina teksta

Aa Aa

Snežna lavina u austrijskoj pokrajini Salcburg, koja je juče zatrpala grupu mladih skijaša, odnela je tri života, među kojima je i austrijski motokros trkač Rene Hofer. Lavina je zartpala skijaše na planini Lakenšpice u Tvengu.

Spasilačke ekipe uspele su da iskopaju zatrpane skijaše, ali je tokom spašavanja konstatovana, na licu mesta, smrt 19-godišnjeg Hofera, i jednog 24-ogodišnjaka iz Velsa.

Jedan 19-ogodišnjak, koji je reanimiran, podlegao je teškim povredama u bolnicu u Klagenfurtu, u koju je prebačen helikopterom.

Inače Hofer je bio motociklista Red Bul tima, koji je važio za veliki talenat u moto-krosu.

U oktobru je KTM motociklista u italijanskoj Petramurati, kao prvi Austrijanac od Hajnca Kinigardnera, posle tri decenije, odneo pobedu u Granpriu u jednoj od dveglavne klase motokros Svetskog prvenstva.

Druge dve žrtve lavine su, takođe, motokros trkači Mihael Vajsman I Bastijan Volf. Povređena lica su odvedena u bolnicu u Tamsvergu.

Inače lavina je zahvatila grupu od 11 skijaša iz Pognaua, Enstala i Gornje Austrije. Ona se pokrenula na oko 2.400 metara visine, neposredno ispod vrha na istočnoj strani planine. Skijaši su pokrenuli snežnu lavinu 200 metara širine i 500 metara dužine.

Lavina je snegom zatrpala ukupno osam skijaša, od kojih je troje preminulih bilo potpuno pod snegom. Poginuli su bili zatrpani sa 4,5 metara snega, i nisu imali šanse da budu brzo spašeni, niti sami da se oslobode.

Komentari (0)

Evropa