Evropa

Više od 60 španskih medicinara zarazilo se koronom na proslavi

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2021

-

19:20

Više od 60 španskih medicinara zarazilo se koronom na proslavi
Tanjug/AP/Vadim Ghirda - Copyright Tanjug/AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Skoro 70 medicinskih radnika koji su prisustvovali velikoj božićnoj proslavi u južnoj Španiji zarazilo se koronavirusom, saopštile su danas vlasti te zemlje.

Kako prenosi BBC, većina od 68 zaraženih su lekari i medicinske sestre koji rade na odeljenju intenzivne nege u regionalnoj bolnici u Malagi. Zdravstvene vlasti su saopštile da su svi bili na zabavi prošle srede kojoj je prisustvovalo oko 170 ljudi.

U saopštenju se dodaje da su zaraženi medicinari u potpunosti vakcinisani, kao i da nemaju nikakve simptome virusa. U lokalnim izveštajima se navodi da su lekari i medicinske sestre iz drugih odeljenja regionalne bolnice Malage u Andaluziji preraspoređeni kako bi pokrili svoje kolege.

Epidemija je povećala zabrinutost od rizika širenja kovida-19 na društvenim događajima tokom božićnog perioda, a zdravstvene vlasti u Andaluziji savetovale su medicinsko osoblje da ne prisustvuje božićnim zabavama.

Kao i mnoge evropske zemlje, i Španija je zabeležila porast broja zaraženih koronavirusom poslednjih nedelja, što je izazvalo strah od četvrtog talasa kako se približavaju hladniji zimski meseci.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa