Evropa

Omikron se ubrzano širi Italijom: Poslednjih nedelja zabeležen rast novih infekcija i smrtnih slučajeva

Komentari

Autor: Tanjug

18/12/2021

-

16:36

Omikron se ubrzano širi Italijom: Poslednjih nedelja zabeležen rast novih infekcija i smrtnih slučajeva
Vakcinacija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Veoma zarazni omikron soj koronavirusa se brzo širi u Italiji, a registrovani su novi slučajevi na severu i na jugu zemlje, saopštio je danas italijanski Nacionalni zdravstveni institut (ISS).

Institut je izvestio da je njegova mreža regionalnih laboratorija do sada identifikovala 84 slučaja omikrona, što je "snažno ubrzanje" u odnosu na 55 registrovanih do jučerašnjeg dana, prenosi agencija Rojters.

Trideset i tri slučaja identifikovana su u severnom regionu Lombardiji, oko Milana, i još 20 slučajeva u južnom regionu Kampaniji.

Predsednik ISS Silvio Brusafero je izjavio da je širenje omikrona opšte očekivano i u skladu je sa onim što je viđeno u drugim zemaljama.

"Verovatno ćemo videti povećanje broja slučajeva u narednim danima", dodao je Brusafero.

Italija je poslednjih nedelja zabeležila porast novih infekcija i smrtnih slučajeva, ali dnevni broj slučajeva ostaje znatno ispod nekih drugih evropskih zemalja kao što su Britanija i Nemačka.

Italija je juče prijavila 120 smrtnih slučajeva povezanih sa koronavirusom u odnosu na 123 dan ranije, dok je dnevni broj novih infekcija porastao na 28.632 sa 26.109.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa