Evropa

Talačka kriza u Parizu i dalje traje, muškarac naoružan mačetama oslobodio jednu od žena koje je zarobio

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/12/2021

-

18:28

Talačka kriza u Parizu i dalje traje, muškarac naoružan mačetama oslobodio jednu od žena koje je zarobio
Talačka kriza u Parizu i dalje traje, muškarac naoružan mačetama oslobodio jednu od žena koje je zarobio - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Francuski Parizijen objavio je da je otmičar malo pre 22 časova oslobodio jednu ženu ali da pregovori sa policijom i dalje traju. 

Prethodno je policija saopštila da je u toku talačka kriza u Parizu, pošto je muškarac naoružan mačetama držao dve žene kao taoce u jednom tržnom centru u 12. pariskom arondismanu.

Na lice mesta su stigle jake policijske snage i pripadnici jedinice francuske istraživačko-interventne brigade, koje su postavile bezbednosni kordon.

Gradske vlasti su pozvale Parižane da ne dolaze u ovaj deo grada.

Iz policijske prefekture je potvrđeno da se ovaj slučaj ne smatra terorističkim napadom, kao i da se otmičar sa dve žene zatvorio u apoteci u ulici Aligr i spustio zaštitnu metalnu rešetku.

Zarobljena je menadžerka objekta i njena ćerka, rekao je izvor upoznatom sa slučajem, prenosi fracnuski list "Parizijen".

Evropa 1 je prenela da je otmičar Tunišanin sa mentalnim zdravstvenim problemima.

Pretpostavlja se da je pregovaračima rekao da želi da razgovara sa francuskim ministrom pravde Erikom Dipon-Moretijem.

Francuski mediji su preneli da otmičar ima 56 godina i da živi u jednoj kući u 11. pariskom arondismanu u blizini Bulevara Volter.

Ovaj čovek sa psihijatrijskom dijagnozom je od ranije poznat policiji, ali se ne smatra opasnim, navodi "Parizijen".

"Zabrinuti smo da je prekinuo da uzima svoju redovnu medicinsku terapiju, ali vreme je na našoj strani. On sada razgovara sa pregovaračem, a ako pregovori ne budu uspeli, krenućemo u juriš", rečeno je ovom listu iz policijskih izvora.

 

 

 

Komentari (0)

Evropa