Evropa

Novinare na Putinovoj godišnjoj konferenciji dezinfikuju česticama srebra

Komentari

Autor: Tanjug

23/12/2021

-

10:28

Novinare na Putinovoj godišnjoj konferenciji dezinfikuju česticama srebra
Vladimir Putin - Copyright Tanjug/AP/Mikhail Metzel, Sputnik, Kremlin

veličina teksta

Aa Aa

Novinari koji će danas prisustvovati godišnjoj konferenciji za novinare ruskog predsednika Vladimira Putina, biće poprskani srebrnim česticama na ulazu u mesto održavanja događaja, izjavila je portparolka Odeljenja za predsedničku imovinu Elena Krilova.

"Pripremajući se za konferenciju za novinare, naši stručnjaci su posebno posvetili pažnju sanitarnim zahtevima", izjavila je Krilova za TV kanal "Rusija-24".

Prema njenim rečima, na mestu održavanja događaja je postavljen jedinstven uređaj "koji će prskati srebrne čestice na sve novinare koji stižu na konferenciju za novinare".

"To je potpuno bezbedno i rekla bih da je čak i dobro za vaše zdravlje", istakla je Krilova.

Direktno postavljanje pitanja

Pored toga, sve stolice su postavljene na udaljenosti od jedan i po metar, a svi novinari će na ulazu dobiti maske za lice. Postavljena su i sredstva za dezinfekciju ruku.

Za razliku od prethodne godine, obraćanje neće biti u onlajn formatu, već će novinari Putinu moći direktno da postavljaju pitanja.

U izložbeno-trgovačkom centru Manjež, gde se održava konferencija, okupiće se ukupno 500 novinara.

Ruski predsednik će se, na današnjoj konferenciji, tradicionalno zadržati na svim pitanjima koja izazivaju zabrinutost kod ruskih građana, a razgovor sa novinarima će verovatno biti usredsređen na vitalne društvene probleme, poput pandemije kovida-19, glavne infrastrukturne projekte i međunarodne politike, piše ruski list "Izvestija".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa