Evropa

Žurka u Dauning stritu: Džonson sa suprugom prisustvovao proslavi za vreme lokdauna 2020. godine

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2022

-

21:27

Žurka u Dauning stritu: Džonson sa suprugom prisustvovao proslavi za vreme lokdauna 2020. godine
Žurka u Dauning stritu: Džonson sa suprugom prisustvovao proslavi za vreme lokdauna 2020. godine - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Velike Britanije Boris DŽonson i njegova supruga Keri su prisustvovali događaju "donesi svoje piće" u bašti Dauning strita tokom prvog nacionalnog lokdauna u maju 2020. javlja "Skaj njuz".

Više od 100 zaposlenih iz Dauning strita je pozvano na piće 20. maja 2020. godine, dodaje se u tekstu britanskog medija.

U imejlu koji je poslao glavni pomoćnik Borisa Džonsona Martin Rejnolds, pozvano je osoblje da se provede "lepo vreme" uz "ispijanje pića na socijalnoj distanci", dodaje ''Skaj njuz''.

Imejl, do kojeg je došao "ITV njuz", dodatak je nedavnoj optužbi Dominika Kamingsa, bivšeg glavnog savetnika premijera, da je pijanka održana u bašti u Dauning stritu.

Prema "ITV njuzu", Rejnoldsov mejl je poslat na adrese više od 100 zaposlenih u Dauning stritu, kao i za premijerove savetnike i ostalo osoblje.

Navodi se da je oko 40 članova osoblja bilo u bašti te večeri, gde su jeli hranu i pili, a među njima su bili Boris Džonson i Keri.

U to vreme, Britanci su bili pod lokdaunom, pa je tada bilo dozvoljeno da se jedna osoba susretne sa osobom iz drugog domaćinstva, ali pod uslovom da drže distancu od dva metra, navodi ''Skaj njuz'', ocenjujući da je u pitanju dokaz " kršenja pravila u srcu Vlade".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa