Evropa

Kritike konzervativaca zbog karantin žurki: Džonson mora da se pozabavi ponašanjem članova svog kabineta

Komentari

Autor: Tanjug

16/01/2022

-

11:31

Kritike konzervativaca zbog karantin žurki: Džonson mora da se pozabavi ponašanjem članova svog kabineta
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson mora da se pozabavi ponašanjem pojedinih članova svog kabineta zbog okupljanja i opijanja članova vlade u njegovoj rezidenciji tokom karantina uvedenog zbog širenja koronavirusa, poručio je predsednik britanskih konzervativaca Oliver Dauden.

U vreme kada su stroga pravila zabranjivala skoro sva javna okupljanja u Velikoj Britaniji Džonson je u maju 2020. godine organizovao prvo okupljanje u bašti svoje rezidencije kada je pozvao članove svoje vlade da dođu i da ponesu svoje alkoholno piće, zbog čega se nedavno javno izvinio, prenosi Rojters.

U javnosti vlada većinski stav da britanska vlada nije poštovala pravila koja je sama uvela tokom pandemije, a u toku je interna istraga povodom navedenog nedozvoljenog okupljanja, ali i još dva odvojena slična skupa organizovana uoči sahrane princa Filipa, kada je kraljica Elizabeta II bila u dubokoj žalosti.

"Moramo da saznamo činjenice i onda bi premijer trebalo da efikasno reaguje i da se pozabavi kulturom koja vlada u Dauning stritu", izjavio je danas Dauden za BBC.

Zbog ovog skandala pojavili su se glasni pozivi Džonsonu da podnese ostavku, čak i iz njegove stranke, a najnovija istraživanja javnog mnjenja pokazuju da konzervativci daleko zaostaju za opozicionom Laburističkom strankom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa