Evropa

Džonson ne smatra da je prekršio zakon, ali "nema ništa protiv da se istražuje"

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2022

-

14:57

Džonson ne smatra da je prekršio zakon, ali "nema ništa protiv da se istražuje"
Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth - Copyright Tanjug/AP/Kirsty Wigglesworth

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson ne smatra da je prekršio zakon, ali isto tako smatra da je u redu da policija istražuje navode o nizu događaja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu, izjavio je danas njegov portparol.

"Premijer smatra da je sasvim u redu da policija istražuje navode", rekao je portparol i dodao da će svi u potpunosti sarađivati u istrazi koja je ranije danas najavljena, prenosi agencija Rojters.

Upitan da li Džonson misli da je prekršio zakon, njegov portparol je rekao: "Pošteno je reći da ne misli".

Britanska policija saopštila je ranije danas da istražuje navode o nizu događaja održanih u kancelarijama premijera Borisa Džonsona u Dauning stritu tokom lokdauna, nakon što je dobila dokaze iz interne vladine istrage o nizu skupova.

Nove tvrdnje su se pojavile sinoć kada je TV mreža ITV njuz izvestila da je premijer Džonson organizovao zabavu tokom prvog lokdauna uvedenog zbog kovida 19 u junu 2020. godine, a kada su bila zabranjena sva društvena okupljanja u zatvorenom prostoru.

"Mogu da potvrdim da policija sada istražuje niz događaja koji su se desili u Dauning stritu i Vajtholu u poslednje dve godine, u vezi sa potencijalnim kršenjem propisa", izjavila je šef Metropoliten policije, Kresida Dik.

Iz Džonsonovog kabineta osporili su da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveli da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, "koji se zadržao manje od 10 minuta".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa