Evropa

Više povređenih na protestima protiv epidemijskih mera u Nemačkoj

Komentari

Autor: Tanjug

01/02/2022

-

12:08

Više povređenih na protestima protiv epidemijskih mera u Nemačkoj
Više povređenih na protestima protiv epidemijskih mera u Nemačkoj - Copyright AP/Michael Sohn

veličina teksta

Aa Aa

Na protestima protiv epidemijskih mera u više nemačkih gradova više osoba je povređeno. U pojedinim gradovima došlo je do sukoba učesnika protesta protiv mera i onih koji podržavaju mere. U Regensburgu je jedan 26-ogodišnjak zadobio teške povrede glave, saopštila je policija.

Navodi se da je došlo do sukoba dve grupe usled kojeg je povređeno više osoba, a jedna 23-ogodišnja devojka povređena je zbog udaraca jednog policajca. U Libeku, posle završetka protesta, došlo je do sukoba učesnika sa drugim grupama ljudi, saopštila je policija.

U Rostoku, i pored zabrane održavanja protesta, više stotina ljudi protestovalo je šetnjom kroz grad protiv epidemioloških mera. Tokom te šetnje, u centru grada, bacali su pirotehnička sredstva, zbog čega je policija bila prinuđena da deluje i privrede više demonstranata.

U mestu Grimen iz jednog stana bacana su jaja na policajce. I Tiringenu demonstriralo je oko 25.000 ljudi, a tokom skupa podneto je 25 prijava zbog kršenja zakona o okupljanju, kao i pružanju otpora policiji.

U mestu Jena jedna kritičarka mera napadnuta je i povređena u sukobu sa učesnicom protesta iz suprostavljenog tabora, saopštila je policija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa