Evropa

Džonson pravi kadrovske promene u timu posle lokdaun žurki, još jedna savetnica podnela ostavku

Komentari

Autor: Tanjug

04/02/2022

-

09:52

Džonson pravi kadrovske promene u timu posle lokdaun žurki, još jedna savetnica podnela ostavku
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/Alastair Grant

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Velike Britanije Boris Džonson će promeniti način rukovođenja nad svojim timom u Dauning stritu tako što će napraviti određene kadrovske promene nakon niza žurki za vreme lokdauna, izjavio je britanski ministar energetike i ekonomije Greg Hends.

Džonson se bori da učvrsti svoju lidersku poziciju usled povećanog gneva javnosti zbog niza žurki tokom kovid lokdauna i pitanja o Džonsonovom načinu rukovođenja, preneo je Rojters.

Četvoro Džonsonovih najbližih pomoćnika podnelo je ostavke u četvrtak, a upitan šta se dešava u Dauning stritu, Džonsonovoj rezideniciji i kancelariji, Hends je rekao za "Skaj njuz" da su u toku ostavke koje su prihvaćene. Još jedna ostavka stigla je danas.

Jessica Taylor UK Parliament via AP

 

"Premijer, zapravo, preuzima glavnu reč", kazao je Hends.

Ministar nije mogao da kaže ko će zameniti Džonsonovog šefa osoblja Dana Rouzenfilda, koji je podneo ostavku u četvrtak.

Džonson je obećao da će promeniti svoj liderski stil nakon izveštaja državne službenice Sju Grej o okupljanjima koja su se dogodila u kancelarijama u Dauning stritu, osudivši ozbiljne propuste u rukovođenju.

Četiri bliska saradnika Džonsona podnela su u četvrtak ostavke u razmaku od nekoliko sati, zbog sve većeg pritiska na britanskog premijera.

Savetnik za komunikacije Džek Dojl potvrdio je svoj odlazak, ubrzo nakon što je to učinila politička savetnica Munira Mirza, a odmah za njima ostavke su podneli i šef kabineta Den Rozenfild i glavni lični sekretar premijera Martin Rejnolds, prenosi Rojters.

Još jedna ostavka stigla je danas. Savetnica premijera Velike Britanije za pitanja žena, jednakosti i ekstremizma, Elena Narozanski podnela je ostavku. Ovu informaciju je objavio urednik sajta "Konzervativ houm" Pol Gudman, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa