Evropa

Nebenzja: Rusija traži arbitražu UN zbog problema sa SAD oko viza

Komentari

Autor: Tanjug

09/02/2022

-

10:43

Nebenzja: Rusija traži arbitražu UN zbog problema sa SAD oko viza
Nebenzja: Rusija traži arbitražu UN zbog problema sa SAD oko viza - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je preneo poruku ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu, zahtevajući arbitražni proces zbog problema sa SAD oko viza članova ruske misije.

"Nedavno sam bio kod generalnog sekretara UN i predao sam mu poruku ministra u kojoj iznosi te probleme i zahteve da generalni sekretar pokrene arbitražni postupak u skladu sa relevantnim članom, kako bi se pažljivo ispitale radnje države koja je obavezna da obezbedi odgovarajuće uslove za rad misije UN-a", izjavio je stalni predstavnik Rusije u UN za TV kanal Rusija-24, a navodi ruska agencija TASS.

On napominje da stalna misija Rusije u UN doživljava pritisak koji je povezan sa narešenim pitanjima sa SAD oko viza.

"Naravno da imamo ozbiljne probleme sa vizom, u vezi sa produženjem vize za zaposlene, koji ne mogu napustiti zemlju po isteku njihove vize, čak i ako za to imaju ozbiljne humanitarne razloge, takve na primer kao što je smrt bliskog rođaka", izjavio je ruski diplomata.

Izaslanik je rekao da ruske diplomate pokušavaju da se angažuju u direktnim kontaktima sa američkom stranom i da uspevaju da reše neka pitanja koja se pojavljuju.

"Ipak, to su polumere, a ne sistemsko rešenje problema", izjavio je Nebenzja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa