Evropa

Oluja "Junis" pogodila Belgiju: Stradao muškarac (79), jak vetar ga prevrnuo iz čamca

Komentari

Autor: Tanjug

18/02/2022

-

19:54

Oluja "Junis" pogodila Belgiju: Stradao muškarac (79), jak vetar ga prevrnuo iz čamca
Oluja "Junis" pogodila Belgiju: Stradao muškarac (79), jak vetar ga prevrnuo iz čamca - Copyright Tanjug AP/Jacob King/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Oluja "Junis" pogodila je danas Belgiju, a jedan 79-godišnji engleski državljanin poginuo je u gradu Iperu, nedaleko od obale Severnog mora, kada ga je jak vetar gurnuo iz čamca u vodu, javili su lokalni mediji, a prenosi Rojters.

On je prebačen u bolnicu gde je preminuo od zadobijenih povreda, izvestio je belgijski VTM.

Oluja Junis srušila je i kran na krov bolnice u gradu Turneu u kom su udari vetra dostizali brzinu i do 130 kilometara na čas.

U ovom incidentu nema poginulih, ali ima više povređenih osoba u bolnici, prenose belgijski mediji.

Snimci na društvenim mrežama pokazuju da je vrh krana udario u krov bolnice i prošao kroz plafon gornjeg sprata, dok je dugi komad pao na zemlju, na gradilištu blizu baze dizalice, navodi Rojters.

U drugom incidentu, jednog tinejdžera je udarila grana koja je pala dok je trčao u obližnjem gradu Menen, a oba grada se nalaze blizu francuske granice.

Kako se navodi, i fudbalska utakmica u prvoj belgijskoj ligi između timova Genta i Serena odložena je nakon što je jak vetar oštetio krov stadiona u Gentu, a zbog oluje poremećen je i saobraćaj u Belgiji.

"Junis" je pogodio i druge severnoevropske zemlje, među njima i Britaniju, Irsku i Holandiju, a dve osobe su poginule danas u Holandiji kada je na njih palo drveće koje je srušila oluja.

Jedna osoba je poginula od posledica pada drveta u Amsterdamu, a druga u obližnjoj oblasti Dimen, saopštila je gradska vatrogasna služba.

Na društvenim mrežama delile su se i fotografije urušenog krova na stadionu fudbalskog kluba u Hagu.

I u Irskoj je jedan muškarac umro danas od zadobijenih povreda, pošto je na njega palo drvo dok je otklanjao ruševine izazvane olujom "Junis", preneo je Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa