Evropa

Rusija: Neistine koje šire SAD o terorističkim napadima dodatno povećavaju tenzije

Komentari

Autor: Tanjug

21/02/2022

-

21:37

Rusija: Neistine koje šire SAD o terorističkim napadima dodatno povećavaju tenzije
Ambasada SAD u Moskvi - Copyright AP/Pavel Golovkin

veličina teksta

Aa Aa

Lažna upozorenja o navodnim pretnjama od terorističkih napada u Rusiji koje šire Sjedinjene Američke Države usmerena su na povećanje tenzija i izazivaju konsternaciju, saopšteno je danas iz ruskog Ministarstva inostranih poslova.

"Istrajni napori Vašingtona da se podignu tenzije, posebno u trenutnoj situaciji i da se šire neproverene informacije o tako osetljivim pitanjima, izazivaju duboko zaprepašćenje", navodi se u saopštenju ministarstva koje je preneo TASS.

Ministarstvo je izrazilo nadu da će američke diplomate konačno demonstrirati "odgovoran i profesionalan odnos prema dužnostima koje obavljaju", naglasivši da nema informacija niti dokaza koji podržavaju upozorenja iz ambasade SAD.

Nema dokaza o navodima SAD

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je ranije danas da ruska strana nije dobila nikakve dokaze koji bi potvrdili istinitost upozorenja iz američke ambasade o mogućim terorističkim napadima u Moskvi i Sankt Peterburgu.

Američka ambasada u Rusiji je 20. februara izdala upozorenje upućeno državljanima SAD o postojanju navodnih pretnji od terorističkih napada na javnim mestima u Moskvi, Sankt Peterburgu i "u oblastima pojačane napetosti duž rusko-ukrajinske granice".

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova je u reagovanju na pomenuto upozorenje, postavila pitanje da li su SAD prosledile ruskoj strani informacije o mogućim napadima na Rusiju.

"Ako nisu, kako razumeti sve ovo?", upitala je Zaharova.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa