Evropa

Ukrajinska skupština odobrila sankcije protiv 351 ruskog poslanika

Komentari

Autor: Tanjug

23/02/2022

-

11:12

Ukrajinska skupština odobrila sankcije protiv 351 ruskog poslanika
Ukrajinska skupština odobrila sankcije protiv 351 ruskog poslanika - Copyright Youtube/Printscreen/Телеканал Рада

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski parlament odobrio je danas uvođenje sankcija za 351 poslanika ruske državne dume, zbog toga što su podržali priznavanje dve samoproglašene republike na istoku Ukrajine i upotrebu ruskih snaga na istoku Ukrajine.

Sankcijama se ograničavaju skoro sve moguće aktivnosti, a uključuju zabranu ulaska u Ukrajinu, zabranu pristupa imovini, kapitalu i dobijanju licenca za poslovanje, prenosi Rojters.

Takođe, u prvom čitanju je usvojen i nacrt zakona kojim se dozvoljava Ukrajincima da nose vatreno oružje i reaguju u samoodbrani. Autori nacrta tvrde da je donošenje ovog zakona potrebno zbog "pretnji i opasnosti sa kojima se suočavaju građani Ukrajine".

Više zapadnih država, kao i EU, Japan i Austalija, uveli su sankcije Rusiji nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao ukaze o priznanju samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) i Luganske Narodne Republike (LNR).

Ruski parlament je predsedniku Putinu dozvolio upotrebu vojne sile van Rusije, zbog čega Zapad strahuje da Moskva planira punu invaziju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa