Evropa

"Pao je helikopter, moram da prekinem": Dramatično uključenje državljanke Srbije iz Ukrajine za Euronews Srbija (VIDEO)

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/02/2022

-

13:46

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Profesorka engleskog jezika Gordana Nis, koja već godinama živi i radi u Ukrajini, govorila je danas za Euronews Srbija o teškom stanju u Ukrajini i panici koja je zavladala nakon napada ruskih trupa, ali je u trenutku dok je govorila, nedaleko od Kijeva pao helikopter, pa je iznenada morala da prekine razgovor sa našim novinarima.

"Moram da prekinem, samo malo, to je moj sin. Pao je helikopter u blizini mesta gde živi njegova devojka, tu pored Kijeva...", uznemireno i kroz suze je rekla profesorka Nis, a potom i prekinula vezu.

Ona je prethodno ispričala da je u jutarnjim satima začula nekoliko eksplozija i da je zavladala panika.

"Prvi put u životu sam čula eksploziju i u principu sam odmah znala da se ne dešava nešto dobro, u 5 do 6 je bila prva eksplozija, za nekoliko minuta je bila druga, malo duža, treću sam dočekala i odmah upalila televiziju i videla neutešne vesti, ne samo iz Kijeva već i iz drugih gradova Ukrajine", rekla je ona.

Kako kaže, u gradu su ljudi uzdržani, ali su svi izašli na ulice.

"Svi su otišli da kupe nešto, da uzmu novac iz banke, da kupe vodu i benzin i svuda su ogromni redovi, čekala sam jedno četiri sata i ispred mog nosa baš zaustavili, nestalo je novca", rekla je ona.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je rano jutros u posebnom obraćanju građanima Rusije da je doneo odluku o specijalnoj vojnoj operaciji u Donbasu. Putin se obratio ukrajinskim vojnicima kojima je rekao da "polože oružje" i da se vrate kućama, prenosi BBC.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova optužio je Moskvu da je otpočela rat punih razmera i "pozvao je UN da urade sve što je potrebno" da bi se to zaustavilo. Čule su se eksplozije u više ukrajinskih gradova, dok ministarstvo odbrane Rusije tvrdi da je neutralizovalo ukrajinsku protivvazdušnu odbranu.

Izveštaji o žrtvama za sada su nejasni, a vazdušni prostor iznad Ukrajine je prazan. Građani u kolonama napuštaju Kijev, a gradom su odjekivale sirene za uzbunu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa