Evropa

Rusija počela strogu kontrolu sadržaja na društvenim mrežama o ratu u Ukrajini

Komentari

Autor: Tanjug

02/03/2022

-

16:28

Rusija počela strogu kontrolu sadržaja na društvenim mrežama o ratu u Ukrajini
Rusija počela strogu kontrolu sadržaja na društvenim mrežama o ratu u Ukrajini - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Umesto da komentarišu hranu i usluge u ruskim restoranima i kafićima, neki korisnici društvenih mreža su počeli da objavljuju onlajn komentare sa detaljima o ruskim akcijama u Ukrajini u pokušaju da plasiraju informacije mimo stroge kontrole nad državnim medijima, tvrdi Ruski regulator za komunikacije.

Regulator je optužio 10 lokalnih medija da lažno prikazuju ono što Rusija naziva specijalnom operacijom za demilitarizaciju Ukrajine i u okviru svojih nadležnosti je obustavio difuziju programa radio stanice Eho Moskve, upravo zbog izveštavanja o sukobu u Ukrajini, prenosi Rojters.

Međutim, teže je kontrolisati komuniciranje na onlajn platformama kao što su Guglmepe i Afisha.ru, popularne veb-sajtove namenjene zabavi, modi i životnom stilu jer korisnici interneta mogu da koriste onlajn alate poput VPN kako bi izbegli i premostili ograničenja na društvenim medijima.

Rusija odbacuje termin "invazija" i insistira da njene akcije nisu osmišljene da okupiraju Ukrajinu, već da unište ukrajinski vojni potencijal i zarobe one koje smatra opasnim nacionalistima.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa