Evropa

Blinken i Stoltenberg pozvali saveznike da pomognu Ukrajini: Ruska invazija je najgora vojna agresija u Evropi

Komentari

Autor: Tanjug

04/03/2022

-

19:39

Blinken i Stoltenberg pozvali saveznike da pomognu Ukrajini: Ruska invazija je najgora vojna agresija u Evropi
Blinken i Stoltenberg pozvali saveznike da pomognu Ukrajini: Ruska invazija je najgora vojna agresija u Evropi - Copyright Tanjug AP/Olivier Douliery

veličina teksta

Aa Aa

Američki državni sekretar Entoni Blinken i generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg danas su na sastanku u Briselu pozvali saveznike i partnere u Alijansi da obezbede Ukrajini opremu za suprotstavljanje ruskoj invaziji, saopštio je Stejt department.

"Blinken i Stoltenberg su ohrabrili saveznike i partnere NATO-a da nastave da odgovaraju na zahteve Ukrajine u vezi snabdevanja i opreme za odbranu od ničim izazvane agresije Rusije", navodi se u saopštenju Stejt departmenta, prenosi Rojters.

Blinken se u Briselu sastao i sa predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg poručio je da je invazija Rusije na Ukrajinu "najgora vojna agresija u Evropi poslednjih decenija". On je upozorio da će dani koji dolaze biti, po svemu sudeći, "još gori".

Stoltenberg je po zavšetku vanrednog sastanka ministra spoljnih poslova zemalja članica NATO u Briselu ocenio da je rat u Ukrajini "Putinov rat" koji je "on želeo, izabrao i planirao".

Dodao je da NATO, u skladu sa Poveljom UN, pomaže Ukrajini da se odbrani, i da istovremneo radi na jačanju odbrane Alijanse na kopnu, moru i nebu.

Preporuka za vas

Komentari (1)

milan

04.03.2022 20:17

gora od nato agresije na srbiju? jel koriste rusi municiju sa osiromasenim uranijumom?...

Evropa