Evropa

Kremlj o razgovoru Putin-Makron: Ruski predsednik podržao ideju sastanku sa Agencijom za atomsku energiju i Ukrajinom

Komentari

Autor: Tass

06/03/2022

-

16:34

Kremlj o razgovoru Putin-Makron: Ruski predsednik podržao ideju sastanku sa Agencijom za atomsku energiju i Ukrajinom
Kremlj o razgovoru Putin-Makron: Ruski predsednik podržao ideju sastanku sa Agencijom za atomsku energiju i Ukrajinom - Copyright Tanjug AP/Lisa Leutner

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da je ideja o održavanju sastanka Međunarodne agencije za atomsku energiju, Rusije i Ukrajine korisna i da bi sastanak mogao da se održi putem video veze ili u trećoj zemlji, saopštila je pres služba Kremlja danas posle njihovog telefonskog razgovora.

"Komentarišući predlog generalnog direktora IAEA o održavanju trilateralnog sastanka, koju je pomenuo predsednik Francuske, u zoni Černobilja radi razvoja mehanizma za osiguravanje bezbednosti nuklearnih objekata u Ukrajini, Putin je primetio da bi u principu ova ideja mogla biti korisna, ali da bi bilo vredno razmisliti o održavanju takvog sastanka putem video veze ili u trećoj zemlji", navodi se u saopštenju, preneo je TAS S.

Putin je obavestio Makrona o situaciji vezanoj za razgovore ruske i ukrajinske delegacije i izrazio spremnost za nastavak dijaloga o uslovima sprovođenja ruskih zahteva. Vladimir Putin je obavestio francuskog lidera o situaciji tokom razgovora ruske delegacije i ukrajinskih predstavnika. Izražena je spremnost za nastavak dijaloga, ako ruski zahtevi budu sprovedeni bezuslovno", saopštila je pres služba Kremlja.

U saopštenju je navedeno i da je "najvažnije osigurati da ukrajinska strana demonstrira ozbiljan pristup razgovorima o sporazumima, koji su od suštinskog značaja za okončanje borbenih dejstava". Putin je rekao Makronu i da vlasti u Kijevu ne sprovode sporazume o humanitarnim koridorima iz Mariupolja i Volnovahe.

"Lideri su razgovarali o problemu evakuacije civilnog stanovništva iz zona borbenih dejstava. Vladimir Putin je skrenuo pažnju na činjenicu da Kijev ne sprovodi sporazume o ovom veoma akutnom humanitarnom problemu", saopštio je Kremlj.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa