Evropa

Budući ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh još nije stupio na dužnost, a već dobija pretnje

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/03/2022

-

10:18

Budući ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh još nije stupio na dužnost, a već dobija pretnje
Budući ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh još nije stupio na dužnost, a već dobija pretnje - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Budući ministar zdravlja Austrije Johanes Rauh nije još ni stupio na dužnost, a već dobija pretnje.

Doskorašnji ministar zdravlja Volfgang Mikštajn saopštio je, prilikom objavljivanja odluke o povlačenju, da je jedan od glavnih razloga to što je svakodnevno bio, zajedno sa porodicom, izložen pretnjama. Od objavljivanja odluke o uvođenju obavezne vakcinacije, rekao je, pretnje i mržnja su postale tako snažne da je dobio celodnevu pratnju policije.

Sada je i njegov naslednik, koji ove nedelje treba da položi zakletvu, Rauh, već suočen sa mržnjom protivnika epidemioloških mera, antivaksera i onih koji negiraju postojanje korona virusa. U raznim Telegram grupama pojavile su se pretnje protiv budućeg ministra i njegove supruge.

Podsetimo, Mikštajn  je na vanrednoj konferenciji za novinare 3. marta saopštio da je podneo ostavku. Tada je kao razlog naveo da više nije u stanju da pruži stopostotni doprinos dnevno, što je, dodao je, potrebno na ovoj funkciji.

profimedia

 

"Ako kuću možete napustiti još samo uz policijsku zaštitu to nije situacija koju možete dugo izdržati", rekao je tada Mikštajn.

Kazao je da je na primeru sopstvene porodice osetio koliko je pandemija koronavirusa opterećenje i koliko su bila teška brojna ograničenja.

Mediji spekulišu da se Mikštajn povukao i zbog neslaganja u vladi oko korona politike i da je bio protivnik ukidanja svih epidemioloških mera 5. marta na osnovu odluke vlade kada je preglasan.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa