Evropa

Ruski general Mizincev: Ukrajinski nacionalisti drže civile kao živi štit

Komentari

Autor: Tanjug

18/03/2022

-

23:08

Ruski general Mizincev: Ukrajinski nacionalisti drže civile kao živi štit
Ruski general Mizincev: Ukrajinski nacionalisti drže civile kao živi štit - Copyright Tanjug/AP/Pavel Dorogoy

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski nacionalisti granatirali su mesto za dostavljanje humanitarne pomoći u Harkovu i zajedno sa stranim plaćenicima otvorili su vatru na civile u Severodonjecku, saopštio je danas načelnik ruskog Nacionalnog centra za upravljanje odbranom general Mihail Mizincev.

Prema Mizincevu, Rusija nastavlja da registruje brojne dokaze o nasilju nad civilima koje "ukrajinski nacionalisti drže kao živi štit", prenosi TASS.

"Ukrajinski nacionalisti granatirali su mesto za dostavljanje humanitarne pomoći u Harkovu. Pored toga, nacionalne snage i strani plaćenici, koji drže odbranu zajedno sa rezervistima Teritorijalne odbrane, primoravaju civile da se okupljaju oko stambenih zgrada koje su zauzeli, dok se građani koji odbijaju da napuste sklonište i izađu na ulicu jednostavno streljaju", rekao je Mizincev.

On je rekao i da zvaničnici u Kijevu govore kako borci u opkoljenom gradu treba da budu primer nepokolebljivosti, da se žrtvuju za pobedu i da će onda dobiti status "mučenika Marijupolja''.

Pri tome im se, kaže, sugeriše da za tu "veliku" misiju imaju više od 200.000 civila koje mogu da upotrebe kao živi štit i to je stav usaglašen sa rukovodstvom Ukrajine.

"To je precizan citat presretnutog radio razgovora", naglasio je Mizincev, navodi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa