Evropa

Muškarac koji je ošamario Makrona osuđen na četiri meseca zatvora

Komentari

Autor: Euronews

10/06/2021

-

17:50

Muškarac koji je ošamario Makrona osuđen na četiri meseca zatvora
Muškarac koji je ošamario Makrona osuđen na četiri meseca zatvora - Copyright Tanjug AP/Francisco Seco

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac osumnjičen da je ošamario predsednika Francuske Emanuela Makrona, provešće najmanje četiri meseca u zatvoru.

Demijen Tarel (28) je tokom saslušanja priznao da je udario predsednika Francuske i da mu je uputio uvrede, rekao je javni tužilac Alek Perin.

Kako prenosi Euronews, njemu je danas suđeno po hitnom postupku, a optuženi, koji je blizak pokretu "žuti prsluci", rekao je da je "delovao instinktivno, kako bi izrazio svoje nezadovoljstvo". 

Tužilaštvo je zatražilo da se Tarelu izrekne kazna od 18 meseci, a sudije su odlučile da ga osude na četiri meseca zatvora i 14 meseci uslovno.

Podsetimo, tokom posete regiji Tan Lermitaž na jugoistoku zemlje, u utorak predsednik Makron prišao je masi građana da ih pozdravi, a Tarel je zgrabio predsednika za ruku i ošamario ga po licu

Na video snimku se čuje se i kako čovek uzvikuje rojalistički poklič "Montzoa Sen-Denis" (borbeni poklič Kraljevine Francuske) i "Dole Makronija", a zatim udara šamar Makronu.

Policija je nakon incidenta privela Tarela, koji, prema istražiteljima, nije bio poznat policiji pre ovog slučaja, a uhapšen je i njegov prijatelj koji je snimio ceo incident.

Optužba za napad na javnog zvaničnika u Francuskoj predviđa maksimalnu kaznu zatvora od tri godine i novčanu kaznu od 45.000 evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa