Evropa

Sutra nastavak pregovora između Rusije i Ukrajine

Komentari

Autor: Tanjug

27/03/2022

-

19:34

Sutra nastavak pregovora između Rusije i Ukrajine
Sutra nastavak pregovora između Rusije i Ukrajine - Copyright Tanjug AP/Petros Giannakouris

veličina teksta

Aa Aa

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i ruski predsednik Vladimir Putin dogovorili su se da organizuju u Istanbulu narednu rundu pregovora delegacija Rusije i Ukrajine, saopšteno je danas iz kabineta Erdogana nakon telefonskog razgovora sa Putinom. Delegacije Ukrajine i Rusije saopštile su da će pregovori biti održani od 28. do 30. marta.

Erdogan je dodao da će Turska nastaviti da posreduje kako bi se uspostavio mir između Rusije i Ukrajine.

"Erdogan je istakao neophodnost postizanja primirja i mira između Rusije i Ukrajine što je pre moguće i pobiljšanja humanitarne situacije u regionui. On je dodao da će Turska nastaviti da daje doprinos ovom procesu", navodi se u saopštenju.

David Arahamij, ukrajinski poslanik i član pregovarčkog tima naveo je prethodno na Fejsbuku da će naredna runda razgovora Ukrajine i Rusije "licem u lice" biti održana u Turskoj od ponedeljka do srede, prenosi Ukrinform.

"Danas, tokom još jedne runde pregovora u video-formatu odlučeno je da se sledeća runda pregovora dve delegacije licem u lice održi u Turskoj od 28. do 30. marta", naveo je Arahamij na Fejsbuku.

Glavni ruski pregovarač Vladimir Medinski potvrdio je da su se strane dogovorile da se sastanu, ali je naveo da će to biti u utorak i sredu.

"Još jedna runda razgovora sa Ukrajinom u formatu video-konferencije održana je danas. Kao rezultat toga, odlučeno je da se lično sastanemo 29. i 30. marta", naveo je Medinski na Telegram nalogu, prenosi TASS.

On nije precizirao lokaciju planiranog sastanka.

Razgovarali Putin i Erdogan

 

Kako se navodi, predsednici dve zemlje razgovarali su o najnovijem razvoju događaja u rusko-ukrajinskom ratu i pregovaračkom procesu.

"Predsednik Erdogan i predsednik Putin dogovorili su se da organizuju naredni sastanak ruske i ukrajinske delegacije u Istanbulu", dodaje se u saopštenju, a prenosi TAS S.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa