Evropa

Berluskoni razočaran ponašanjem Putina: Znam ga 20 godina i uvek mi se činio kao čovek od demokratije i mira

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2022

-

21:45

Berluskoni razočaran ponašanjem Putina: Znam ga 20 godina i uvek mi se činio kao čovek od demokratije i mira
Berluskoni razočaran ponašanjem Putina: Znam ga 20 godina i uvek mi se činio kao čovek od demokratije i mira - Copyright AP/Alessandro Di Meo, Tanjug AP/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je danas da je izuzetno razočaran i tužan zbog ponasanja ruskog predsednika Vladimira Putina.

Berluskoni, koji je godinama imao bliske prijateljske odnose sa ruskim liderom, kazao je da Putin mora da preuzme potpunu odgovornost u očima sveta zbog invazije na Ukrajinu, preneo je Rojters.

"Znam ga 20 godina i uvek mi se činio kao čovek od demokratije i mira. Kakva šteta", kazao je Berluskoni na konvenciji njegove konzervativne partije Forca Italija u Rimu.

Ovo su prvi Berluskonijevi komentari u javnosti o Putinu otkako je Rusija napala Ukrajinu 24. februara.

Berluskoni, koji je 2015. godine nazvao Putina "nesumnjivo brojem jedan među svetskim liderima", jednom je, kako navodi Rojters, rekao za ruskog predsednika "da mu se čini kao da mu je mlađi brat".

"Umesto da Rusija uđe u Evropu, napad na Ukrajinu bacio je Moskvu u naručje Kine. Kakva šteta, kakva šteta", ponavljao je Berluskoni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa