Evropa

Peking pozvao sve strane da budu suzdržane: Sačekati kraj istrage o napadu na Kramatorsk

Komentari

Autor: Tanjug

11/04/2022

-

13:17

Peking pozvao sve strane da budu suzdržane: Sačekati kraj istrage o napadu na Kramatorsk
Peking pozvao sve strane da budu suzdržane: Sačekati kraj istrage o napadu na Kramatorsk - Copyright AP Photo/Andriy Andriyenko

veličina teksta

Aa Aa

Zvanični Peking pozvao je danas sve strane u ukrajinskom sukobu da budu suzdržane i izbegavaju neosnovane optužbe dok se ne okonča istraga o raketnom napadu na železničku stanicu u ukrajinskom gradu Kramatorsku.

"Što se tiče izveštaja o napadu na železničku stanicu, svakako se mora utvrditi puna istina i uzroci. Ipak, mi smatramo da humanitarna pitanja ne smeju da se politizuju i sve optužbe bi trebalo da budu zasnovane na činjenicama", istakao je portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan na konferenciji za medije.

Džao je apelovao na Moskvu i Kijev da izbegavaju neosnovane optužbe i ostanu mirne do okončanja istrage.

On je rekao da Peking posvećuje veliku pažnju humanitarnoj situaciji u Ukrajini i izrazio zabrinutost zbog štete koju trpi civilno stanovništvo.

Na pitanje da li Kina veruje da je Rusija umešana u incident u Kramatorsku, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova odgovorio je da Peking "podržava nepristrasnu, nezavisnu i transparentnu istragu".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa