Evropa

Kijev: Ukrajina u pregovorima nije menjala svoje stavove

Komentari

Autor: Tanjug

13/04/2022

-

07:35

Kijev: Ukrajina u pregovorima nije menjala svoje stavove
Kijev: Ukrajina u pregovorima nije menjala svoje stavove - Copyright Profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina se u pregovorima sa Rusijom pridržava dogovora iz Istanbula i nije menjala svoje stavove, izjavio je šef ukrajinske pregovaračke delegacije David Arahamija.

"Ukrajinska strana se pridržava Istanbulskog komunikea i nije promenila svoje stavove uprkos izjavama ruskog ministra spoljnih poslova (Sergeja Lavrova). Jedina razlika je u tome što ne uzimamo u obzir sva dodatna pitanja koja nisu bila uključena u Istanbulski komunike", objavio je Arahamija na Telegramu, prenosi agencija Ukrinform..

Kako je dodao, "verovatno je ovo izazvalo pogrešno tumačenje trenutnog stanja pregovaračkog procesa", a pregovori o sporazumu o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu nastavljeni su u onlajn režimu.

Kako je saopšteno iz Moskve, ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da su pregovori sa Ukrajinom dospeli u ćorsokak. U saopštenju Kremlja se kaže da je ruski predsednik ocenio da se "ukrajinska strana povukla iz Istanbulskog sporazuma".

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov poručio je u intervjuu za TV kanal "Rusija 24" da je "Putin više puta naglašavao da oni preferiraju pregovore".

"Ne vidim razlog da ne nastavimo pregovore sa njima, iako ukrajinska strana ima tendenciju da ih izbegava, ponekad odbijajući ono što je sama predlagala pre par dana", rekao je Lavrov, prenosi TASS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa