Evropa

Makron: Biću predsednik svih, godine koje dolaze sigurno neće biti mirne

Komentari

Autor: Tanjug, Index.hr

24/04/2022

-

22:45

Makron: Biću predsednik svih, godine koje dolaze sigurno neće biti mirne
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Francuske Emanuel Makron izjavio je večeras da će biti predsednik svih i da niko neće biti ostavljen po strani.

"Na nama je da radimo zajedno na postizanju jedinstva koje će nam omogućiti da živimo srećnije živote u Francuskoj", istakao je Makron, preneo je Rojters.

Makron je, u pobedničkom govoru koji je održao na prostoru ispred Ajfelove kule, naveo da godine koje dolaze sigurno neće biti mirne, ali će biti istorijske.

On je kazao da zna da su mnogi Francuzi glasali za njega ne da bi podržali njegove ideje, već da bi blokirali krajnju desnicu, i poručio da sledećih pet godina neće biti kontinuitet njegovog prethodnog mandata.

Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

 

"Ovo glasanje me obavezuje u godinama koje dolaze", istakao je on, zahvalivši se biračima koji su, kako kaže, "blokirali krajnju desnicu", prenela je BFM TV.

"Posle pet godina transformacije, srećnih i teških vremena, izuzetnih kriza, na današnji dan 24. aprila 2022. godine većina vas je izabrala da mi veruje da ću predsedavati našom državom narednih pet godina", rekao je Makron.

"Znam šta vam dugujem", poručio je građanima Francuske reizabrani šef države.

Odmah nakon govora Makrona njegova je supruga Brižit je za francusku televiziju rekla da ponovni izbor njenog supruga za predsednika predstavlja ogromnu čast. Dodala je i da je spremna za još jedan petogodišnji predsednički mandat.

"Svi želimo da se stvari promene. Ja to želim svim svim srcem", rekla je.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa