Evropa

Da li je britanski premijer prekršio kodeks? Nezavisni savetnik o detaljima istrage

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

12:49

Da li je britanski premijer prekršio kodeks? Nezavisni savetnik o detaljima istrage
Da li je britanski premijer prekršio kodeks? Nezavisni savetnik o detaljima istrage - Copyright Tanjug/Stefan Roušeau/Pool via AP)

veličina teksta

Aa Aa

Nezavisni savetnik za interese ministara Kristofer Geidt, koji istražuje da li je britanski premijer Boris Džonson prekršio kodeks ponašanja, rekao je da će objaviti svaki savet premijeru, kao i izjavu o sukobu interesa.

Lord Kristofer Geidt, koji je u aprilu imenovan kao nezavisni savetnik za interese ministara, rekao je poslanicima da ima dva neposredna zadatka, u vezi finansiranja obnove u Dauning stritu, prenosi Rojters.

On je u parlamentu najavio da bi razmotrio sve činjenice koje se odnose na adaptaciju premijerovog stana, a da planira da objavi taj savet uporedo sa izjavom o sukobu interesa.

Nezavisnog savetnika imenuje premijer da ga savetuje o vladinom ministarskom kodeksu ponašanja, i ima za cilj da savetuje ministre o upravljanju njihovim privatnim interesima, kako bi se izbegli potencijalni ili uočeni sukobi interesa.

Nezavisni nadzorni organ britanskog parlamenta istražuje britanskog premijera Borisa Džonsona zbog putovanja u inostranstvo i načina na koji je to predstavio parlamentarnim vlastima, a ona je nastavak istrage Džonsonovih finansijama, jer vlasti već razmatraju kako je finansirano renoviranje stana.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa