Evropa

Italija popušta epidemiološke mere, ukidaju se propusnice za ulazak u restorane, bioskope i teretane

Komentari

Autor: Tanjug

01/05/2022

-

23:39

Italija popušta epidemiološke mere, ukidaju se propusnice za ulazak u restorane, bioskope i teretane
Italija popušta epidemiološke mere, ukidaju se propusnice za ulazak u restorane, bioskope i teretane - Copyright AP Photo/Salvatore Cavalli

veličina teksta

Aa Aa

Italija je danas, prema uredbi koju je donelo Ministarstvo zdravlja te zemlje, ukinula zdravstvene propusnice neophodne za ulazak u restorane, bioskope, teretane i druga zatvorena mesta.

Zelena propusnica, koja je dokaz o vakcinaciji protiv koronavirusa, oporavku od virusa ili nedavno urađenom negativnom testu, i dalje je potrebna za pristup bolnicama i staračkim domovima, prenosi agencija AP. Ukinuto je i obavezno nošenje maski u zatvorenom prostoru, poput supermarketa, radnih mesta i prodavnica.

Maske su i dalje obavezne u javnom prevozu, u bioskopima i svim zdravstvenim ustanovama i ustanovama za stara lica. One se i dalje preporučuju za sve aktivnosti u zatvorenom prostoru, a privatne kompanije od radnika i dalje mogu da zahtevaju da ih nose. Zvaničnici su pozvali na oprez i naglasili da pandemija korona virusa još uvek nije gotova.

"S obzirom na to da virus još uvek kruži, trebalo bi da nastavimo sa kampanjom vakcinacije, uključujući buster doze, i da nastavimo sa razumnim ponašanjem, nošenjem maski u zatvorenom prostoru ili na mestima sa puno ljudi ili gde god postoji rizik od zaraze", rekao je doktor Ðovani Reca.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa