Evropa

Veliki dim iznad Marijupolja u blizini čeličane Azovstalj, Moskva optužila Ukrajinu da je prekršila prekid vatre

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2022

-

23:46

Veliki dim iznad Marijupolja u blizini čeličane Azovstalj, Moskva optužila Ukrajinu da je prekršila prekid vatre
Veliki dim iznad Marijupolja u blizini čeličane Azovstalj, Moskva optužila Ukrajinu da je prekršila prekid vatre - Copyright Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP

veličina teksta

Aa Aa

U novom objavljenom video snimku veliki dim u blizini čeličane "Azovstalj" vidi se kako se diže iznad grada Marijupolja, javlja CNN, navodeći da je locirao i potvrdio autentičnost snimka, koji je proruski kanal prvi objavio na Telegramu večeras.

Na video snimku može se videti veliki, crni dim u blizini severne strane kompleksa čeličane.

Kako navodi CNN, sa snimka nije jasno da li dim izlazi iz same fabrike ili iz oblasti u blizini. Ranije večeras je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) saopštio da je ukrajinska strana prekinula režim prekida vatre u čeličani "Azovstalj" i počela granatiranje sa svojih položaja na teritoriji fabrike.

On je za rusku agenciju RIA Novosti rekao da su pripadnici Narodne milicije DNR morali da odgovore.

"Ukrajinska strana je počela da krši režim prekida vatre. Plaše se odgovornosti za svoje zločine koje čine već osam godina", rekao je sagovornik agencije. Kako je javio izveštač ruske agencije sa lica mesta, nedaleko od teritorije fabrike čuli su se pucnji i eksplozije granata. Režim prekida vatre je uveden ranije, usled čega je nekoliko stotina civila uspelo da se evakuiše sa teritorije oko "Azovstalja" i okolnih područja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa