Evropa

Benet nakon razgovora sa Putinom: Ruski predsednik se izvinio zbog izjave Lavrova o Hitleru

Komentari

Autor: Tanjug

05/05/2022

-

19:31

Benet nakon razgovora sa Putinom: Ruski predsednik se izvinio zbog izjave Lavrova o Hitleru
Vladimir Putin - Copyright Tanjug AP/Vladimir Astapkovich, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Izraelski premijer Naftali Benet izjavio je danas da se predsednik Rusije Vladimir Putin izvinio zbog izjave svog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova koji je rekao da Adolf Hitler ima jevrejsko poreklo.

Benet je, nakon razgovora sa ruskim liderom, rekao da prihvata izvinjenje i zahvalio Putinu što je razjasnio svoj stav, preneo je Rojters. On je, takođe, rekao da je zamolio Putina da razmotri mogućnost evakuacije opkoljene čeličane Azovstalj u ukrajinskoj luci Marijupolj.

Benet je kazao da je taj zahtev uputio nakon ranijeg razgovora sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim i da je Putin obećao da će uspostaviti koridor za evakuaciju civila.

Putin: Civili mogu iz Azovstalja, militanti da polože oružje

Putin je, kako prenosi agencija RIA Novosti, u razgovoru sa Benetom poručio da Rusija ostaje spremna da obezbedi bezbedan koridor za izlazak civila iz opkoljene čeličane Azovstalj u ukrajinskoj luci Mariupolju, saopštio je Kremlj.

Naglasio je da bi Kijev trebalo da naredi "ukrajinskim militantima" koji se kriju u Azovstalju da predaju oružje, prenosi agencija RIA Novosti.

Lideri su istakli poseban značaj obeležavanja 9. maja Dana pobede nad fašizmom "za narode Rusije i Izraela, koji poštuju sećanje na sve poginule, uključujući i žrtve Holokausta" i izrazili interesovanje za dalji razvoj prijateljskih rusko-izraelskih odnosa, navodi ruska agencija.

Sva dešavanja u Ukrajini možete pratiti iz minuta u minut u našem LIVE blogu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa