Evropa

Francuski šef diplomatije: Sukob u Ukrajini će potrajati, svetski lideri bi trebalo da razmotre dugoročne posledice

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2022

-

12:28

Francuski šef diplomatije: Sukob u Ukrajini će potrajati, svetski lideri bi trebalo da razmotre dugoročne posledice
Tanjug/AP/Jens Schlueter - Copyright Tanjug/AP/Jens Schlueter

veličina teksta

Aa Aa

Svetski lideri treba da se pripreme na to da će rat u Ukrajini potrajati i da razmotre njegove dugoročne posledice, izjavio je francuski ministar spoljnih poslova Žan-Iv le Drijan.

"Sada moramo da se nosimo sa sukobom koji će potrajati, a samim tim i dugoročno da se bavimo posledicama ovog sukoba na međunarodnom nivou, a posebno u oblasti stabilnog snabdevanja hranom", naveo je Le Drijan, prenosi BBC.

Govoreći po dolasku u Nemačku na drugi dan samita G7, Le Drijan je napomenuo da lideri "„sada moraju da se nose sa ratom u Ukrajini kao sa dugotrajnim sukobom koji će izazvati ozbiljne posledice širom sveta".

Francuski ministar spoljnih poslova je dodao da se međunarodni razgovori moraju fokusirati na povećanje cena hrane pošto različite organizacije upozoravaju na globalnu prehrambenu krizu koja proističe iz rata u Ukrajini, navodi BBC.

"Zemlje G7 nisu u ratu sa Rusijom, ali u ovom ratu postoje agresor i žrtva, a mi podržavamo onoga ko je napadnut", izjavio je Le Drijan, prenosi britanska televizija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa