Evropa

Ukrajinska policija: Pronađena tela u improvizovanim grobnicama blizu Kijeva

Komentari

Autor: Tanjug

13/06/2022

-

23:37

Ukrajinska policija: Pronađena tela u improvizovanim grobnicama blizu Kijeva
Ukrajinska policija: Pronađena tela u improvizovanim grobnicama blizu Kijeva - Copyright Tanjug AP/Bernat Armangue

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski istražitelji ekshumirali su danas sedam tela iz improvizovanih grobnica u šumi u blizini Kijeva, a ukrajinska policija je saopštila da se radi o civilima koje su ubile ruske snage tokom okupacije tog područja, što Moskva negira, preneo je Rojters.

Tela su pronađena kod sela Vorzel, na oko deset kilometara od grada Buče, gde su, kako tvrdi Kijev, ruske snage koje su okupirale tu oblast sprovodile sistematske egzekucije u neuspelom pokušaju da zauzmu prestonicu, na šta iz Kremlja stižu negiranja, navela je britanska agencija.

"Ovo je još jedan sadistički zločin ruske vojske u Kijevskoj oblasti", napisao je na Fejsbuku šef policije Kijevske oblasti Andrij Njebitov.

Jedno od ekshumiranih tela bilo je telo muškarca starog oko 40 godina u civilnoj odeći, rekao je Njebitov novinaru britanske agencije na mestu gde su pronađene grobnice.

"Ima dve povrede. Pogođen je u koleno iz pištolja. Drugi hitac je bio u slepoočnicu", rekao je on.

Rusko Ministarstvo odbrane nije odmah odgovorilo na zahtev za komentar poslat mejlom. Ruski zvaničnici su odbacili postojanje masovnih grobnica u Buči kao "izmišljotinu koju su izmislile ukrajinske vlasti", nakon što su ruske snage napustile grad krajem marta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa