Evropa

Putin reaguje posle tragedije u Kazanju, traži oštrije kriterijume za posedovanje oružja

Komentari

Autor: Tanjug

13/05/2021

-

16:49

Putin reaguje posle tragedije u Kazanju, traži oštrije kriterijume za posedovanje oružja
Putin reaguje posle tragedije u Kazanju, traži oštrije kriterijume za posedovanje oružja - Copyright Tanjug/Alexei Druzhinin, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP

veličina teksta

Aa Aa

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da treba pooštriti kriterijume za civilno posedovanje oružja.

Kako kaže, siguran je da će Istražni komitet utvrditi sve okolnosti tragedije u školi u Kazanju kada je poginulo devet osoba, a ranjeno 23 tokom pucnjave.

"Istovremeno verujem da je za sprečavanje takvih zločina neophodno značajno pooštriti uslove po kojima građani mogu da poseduju oružje i pojačati kontrolu nad vatrenim oružjem u posedu civila", ističe Putin.

Prema njegovim rečima, svi zvaničnici koji izdaju dozvole za posedovanje oružja i pruže neophodna dokumenta vlasnicima oružja treba da imaju ličnu odgovornost, prenosi TASS.

"Moramo da eliminišemo situacije u kojima ljudi, na primer, mogu da kupuju lekarska uverenja, ponekad čak i bez pregleda", ističe.

Predsednik Rusije je naglasio da će svi oni koji su pogođeni pucnjavom u školi u Kazanju dobiti potrebnu pomoć i podršku.

"Dozvolite mi da još jednom naglasim: Tatarstan, svi koji su se suočili sa tom nesrećom, porodice koje su pogođene sigurno će dobiti svu potrebnu podršku i pomoć", rekao je Putin.

Naveo je da su uputstva data ruskoj vladi, Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu prosvete, Ministarstvu za vanredne situacije i agencijama za sprovođenje zakona odmah po prijemu informacija o pucnjavi u školi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa