Evropa

Zaharova demantovala pritvaranje ruskog špijuna u Holandiji

Komentari

Autor: Tanjug

17/06/2022

-

18:15

Zaharova demantovala  pritvaranje ruskog špijuna u Holandiji
Marija Zaharova - Copyright AP/Russian Foreign Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova demantovala je, kako je rekla, lažnu glasinu o pritvaranju ruskog tajnog agenta u Holandiji lansiranu s ciljem da se Rusija uvuče u još jedan špijunski skandal.

"Čuli smo za medijska nagađanja da je izvesni V. M. Fereira, građanin Brazila, pritvoren u Holandiji. Holandski zvaničnici tvrde da je on ''pripadnik službe GRU'' (ruska vojna obaveštajna služba), koji je pokušao da se infiltrira u Međunarodni krivični sud kao pripravnik", navela je Zaharova, preneo je TASS.

Ona je dodala da je evidentno da "ovakve laži imaju za cilj da se Rusija umeša u još jedan špijunski skandal".

"Plaši se javnost ruskim 'podmuklim intrigama', a istovremeno se kreira atmosfera da MKS treba da istražuje zločine koje je navodno počinila ruska vojska u Ukrajini", dodala je Zaharova.

Podsetimo, holandska obaveštajna služba saopštila je juče da je otkrila ruskog vojnog agenta u pokušaju da iskoristi lažni identitet kako bi se infiltrirao u Međunarodni krivični sud (ICH) koji istražuje optužbe za ratne zločine u Ukrajini, rekao je šef agencije.

Sergej Vladimirović Čerkasov je, kako piše Rojters, osmislio detaljnu priču koju je godinama sprovodio u delo kako bi pokušao da uđe u Holandiju kao brazilski državljanin koji treba da stažira u haškom Međunarodnom krivicnom sudu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa