Evropa

NATO zvaničnik: S pažnjom pratimo Srbiju, sama će birati kojim putem želi da ide

Komentari

Autor: Fonet, Euronews Srbija

30/06/2022

-

11:35

NATO zvaničnik: S pažnjom pratimo Srbiju, sama će birati kojim putem želi da ide
NATO zvaničnik: S pažnjom pratimo Srbiju, sama će birati kojim putem želi da ide - Copyright Tanjug AP/Bertrand Guay

veličina teksta

Aa Aa

Srbija naglašava svoju evropsku orijentaciju, ali istovremeno održava dobre odnose sa Moskvom, što pratimo sa velikom pažnjom, izjavio je danas funkcioner NATO koji je želeo da ostane neimenovan, tokom samita alijanse u Madridu, gde je Rusija opisana kao "najznačajnija i direktna pretnja" bezbednosti alijanse.

Od Srbije zavisi kojim će putem želeti da ide, rekao je taj zvaničnik NATO.

Britanija šalje vojne stručnjake u BiH protiv uticaja Rusije

Britanski premijer Boris Džonson saopštio je danas da će ta zemlja poslati vojne stručnjake u Bosnu i Hercegovinu, kako bi se suprotstavili ruskom uticaju i da "pojačaju misiju NATO i unaprede stabilnost i bezbednost" u zemlji.

"Ne možemo da dozvolimo da Zapadni Balkan postane još jedno igralište za ruskog predsednika Vladimira Putina i njegovog pogubnog pohoda. Razgorevanjem plamena secesionizma i sektaštva, Rusija nastoji da preokrene uspehe u poslednje tri decenije u Bosni i Hercegovini", naveo je britanski premijer u izjavi, prenosi agencija Rojters.

Kako je rekao Džonson, London iz tog razloga pojačava podršku Bosni i Hercegovini i "odaziva se pozivu prijatelja da pomognu u zaštiti mira koji s pravom zaslužuju".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa