Evropa

Kijev pozvao turskog ambasadora: Žalimo što je ruskom brodu punom ukradenog ukrajinskog žita dozvoljeno da napusti luku

Komentari

Autor: Tanjug

07/07/2022

-

12:19

Kijev pozvao turskog ambasadora: Žalimo što je ruskom brodu punom ukradenog ukrajinskog žita dozvoljeno da napusti luku
Kijev - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je danas da je ruskom brodu, za koji se tvrdi da je prevozio ukrajinsko žito, dozvoljeno da napusti tursku luku Karasu, ocenivši to "neprihvatljivom odlukom" i pozvalo je turskog ambasadora u Kijevu na razgovor.

"Žalimo što je ruskom brodu Žibek Žoli, koji je bio pun ukradenog ukrajinskog žita, dozvoljeno da napusti luku Karasu uprkos krivičnim dokazima koji su predočeni turskim vlastima", napisao je na Tviteru portparol ministarstva spoljnih poslova Oleg Nikolenko.

Naveo je da će ambasador Turske u Kijevu biti pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine da razjasni ovu, kako je rekao, neprihvatljivu situaciju.

Ranije danas, britanska agencija je izvestila pozivajući se na podatke o praćenju brodova kompanije Refinitiv, da je teretni brod "Žibek Žoli". koji plovi pod ruskom zastavom. napustio severozapadnu tursku luku Karasu sinoć.

Ukrajinski ambasador u Turskoj izjavio je u nedelju da su turske vlasti zadržale brod na zahtev Ukrajine.

Kijev je optužio Moskvu da krade žito sa teritorija koje su zauzele ruske snage od početka napada na Ukrajinu krajem februara.

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je juče izveštaje o zadržavanju broda kao lažne.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa