Evropa

EU sutra razmatra pooštravanje sankcija Rusiji: "Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju"

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2022

-

19:48

EU sutra razmatra pooštravanje sankcija Rusiji: "Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju"
EU sutra razmatra pooštravanje sankcija Rusiji: "Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju" - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Evropska unija će sutra razmatrati pooštravanje sankcija Rusiji, pošto je Moskva optužena da koristi nuklearnu elektranu u Zaporožju koju je zauzela, za skladištenje oružja i lansiranje projektila na okolne regione južne Ukrajine, saopšteno je danas iz Brisela.

"Moskva mora da nastavi da plaća visoku cenu za svoju agresiju", izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen, opravdavajući predložene mere, prenosi Gardijan.

S obzirom na to da se sukob nastavlja i sve više izaziva globalne energetske i prehrambene krize, ministri spoljnih poslova EU razmatraju zabranu kupovine zlata iz Rusije, što bi bilo u skladu sa sankcijama koje su toj zemlji već uvele članice G7, navodi britanski list.

Više ruskih državljana bi takođe moglo biti stavljeno na crnu listu EU.

Očekuje se da će Brisel sutra održati početne razgovore o sankcijama, ali neće doneti odluku istog dana, prenosi Gardijan, pozivajući se na izjavu neimenovanog visokog zvaničnika EU.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa