Evropa

Zeleni se povukli iz učešća na lokalnim izborima, smanjen prostor za pobedu Le Penove

Komentari

Autor: Tanjug

21/06/2021

-

17:59

Zeleni se povukli iz učešća na lokalnim izborima, smanjen prostor za pobedu Le Penove
Mari Le Pen - Copyright Tanjug/AP/Daniel Cole

veličina teksta

Aa Aa

Kandidati Zelenih na jugoistoku Francuske povlači se iz daljeg nadmetanja na lokalnim izborima, preneli su danas francuski mediji.

U izveštajima se konstatuje da izbornu trku nastavljaju kandidati nacionalističke ultra-desničarske stranke Marin le Pen i umereno-desničarske stranke, čime je smanjen prostor za pobedu le Penove i preuzimanje kontrole nad ovim francuskim regionom, preneo je Rojters.

Preliminarni rezultati prvog kruga lokalnih izbora u Francuskoj, održanih u nedelju, pokazuju da predsednik Emanuel Makron i njegova glavna rivalka Marin le Pen neće dobiti ono čemu su se nadali u prvom krugu izbora, preneo je ranije danas BBC.

Makronova centristička partija bi, prema projekcijama, trebalo da dobije iznad 10 odsto glasova, što je dovoljno za ulazak u sledeći krug koji se održava 27. jula.

Partija Nacionalni zbor Marin le Pen je takođe dobila manje glasova nego što se očekivalo, a obe stranke zaostaju za konzervativnom republikanskom partijom, navodi se u izveštaju BBC.

Jedna od Makronovih saradnica Aurora Berž opisala je slabe rezultate svoje partije kao "demokratski šamar u lice". 

Preporuka za vas

Glavobolja za Makrona posle regionalnih izbora, poslanica iz njegove stranke poručuje: "Ovo je demokratski šamar u lice svih nas"
Marin Le Pen prvi put vodi u jednom od francuskih regiona: Rekordno mala izlaznost i prvi poraz za Makrona

Komentari (0)

Evropa