Evropa

Ostin: Prerano za ocene da je curenje gasa teroristički akt

Komentari

Autor: Tanjug

30/09/2022

-

08:36

Ostin: Prerano za ocene da je curenje gasa teroristički akt
Ostin: Prerano za ocene da je curenje gasa teroristički akt - Copyright Tanjug/Danish Defence Command via AP

veličina teksta

Aa Aa

Američki ministar odbrane Lojd Ostin saopštio je da je još prerano da se spekuliše ko bi mogao da bude odgovoran za incidente na gasovodu Severni tok.

"Što se tiče napada - ili oštećenja gasovoda, u ovom trenutku mislim da ima mnogo spekulacija. Ali iskreno, dok se sprovede potpuna istraga, niko sa sigurnošću ne može da utvrdi šta se dogodilo", rekao je u četvrtak Ostin na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

Američki ministar odbrane je dodao da je u sredu razgovarao o incidentu sa svojim danskim kolegom, koji mu je rekao „ da bi za nekoliko dana mogao da pošalje odgovarajući tim na lokaciju, koji će najbolje umeti da utvrdi šta se desilo."

"Dok ne dobijemo dodatne informacije ili ne budemo u mogućnosti da uradimo dodatnu analizu, nećemo spekulisati o tome ko bi mogao da bude odgovoran“, rekao je Ostin.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je juče da je "sabotaža bez presedana" gasovoda Severni tok "čin međunarodnog terorizma", navodi se u saopštenju Kremlja.

Evropska unija istražuje velika curenja u gasovodima Severni tok 1 i 2 ispod Baltičkog mora i saopštila je da sumnja na sabotažu, prenosi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa