Evropa

RAT U UKRAJINI Kijev pokreće krivični postupak zbog ruskih raketnih udara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

13/10/2022

-

07:08

RAT U UKRAJINI Kijev pokreće krivični postupak zbog ruskih raketnih udara
RAT U UKRAJINI Kijev pokreće krivični postupak zbog ruskih raketnih udara - Copyright Tanjug/AP/Andrii Marienko, Francisco Seco, Mikhail Palinchak

veličina teksta

Aa Aa

U Ukrajini se ratuje 232 dana. Najmanje sedam osoba je juče poginulo, a osam povređeno u ruskom napadu na pijacu u gradu Avdijivka u Donjeckoj oblasti, izjavio je lokalni guverner Pavlo Kirilenko. U jeku bojazni od nuklearnog sukoba, visoki zvaničnik NATO izneo je stav da bi ruski nuklearni udar promenio tok sukoba jer bi izazvao reakciju svih ukrajinskih saveznika a verovatno i same Alijanse. U međuvremenu, Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je Rezoluciju kojom se osuđuje održavanje referenduma o pridruživanju Rusiji u četiri ukrajinske oblasti.

Ključni događaji:

  • Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju kojom osuđuje referendume u Ukrajini

  • Kijev pokreće krivičn postupak zbog ruskih raketnih udara

  • Grosi: Pokrenuto napajanje strujom u NE Zaporožje
  • Moskva: Ne zna se da li će Putin prisustvovati samitu G20
  • Zelenski potpisao ukaz o blokiranju imovine Janukoviča i Deripaske
  • Erdogan u Astani sa Putinom o planu za pregovore Zapada i Rusije
  • Stoltenberg: Ukrajini obezbediti različite tipove PVO
  • PSSE Rusiju označila kao terorističku državu

     Kako je protekao prethodni dan ruske invazije na Ukrajinu, pročitajte u jučerašnjem blogu.

Euronews

 

 Dobrodošli u LIVE blog Euronews Srbija, pratite dešavanja u Ukrajini iz minuta u minut

23.55 Medvedev: Paranoja Borelja o mogućnosti nuklearnog napada Rusije na Ukrajinu

Tvrdnje visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja o mogućnosti nuklearnog napada Rusije na Ukrajinu, nisu ništa drugo do paranoja, izjavio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev. "Hajde da paranoju oko ruskog nuklearnog napada ostavimo njegovoj savesti", rekao je Medvedev, komentarišući Boreljovu izjavu, preneo je TAS S.

Borelj je kazao da će Zapad snažno, ali ne nuklearnim oružjem, vojno odgovoriti u slučaju ruskog nuklearnog napada na Ukrajinu.

23.32 Grosi ponovio zahtev za demilitarizaciju Zaporožja

Direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Grosi, istakao je danas u Kijevu da je neophodno pronaći brzo rešenje za demilitarizaciju nuklearne elektrane Zaporožje, kako bi se otklonila nesigurna situacija zbog neprestanog granatiranja, kao i da je pritvaranje zamenika direktora nuklearke neprihvatljivo.

"Moramo da nastavimo da radimo na zaštiti nuklearke. Kao što sam rekao Putinu, ona je i dalje izuzetno krhka, izuzetno nesigurna“, rekao je Grosi na konferenciji za novinare posle razgovora sa ukrajinskim zvaničnicima.

Associated Press

19.40 Peskov: Male šanse za mirovne pregovore Rusije i Zapada

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je danas da je malo verovatno da će se mirovni pregovori između Rusije i Zapada desiti u skorije vreme zbog neprijateljskog stava zapadnih država, u intervjuu za rusku TV. "Za dijalog je potrebno dvoje. Pošto Zapad ima veoma neprijateljski stav prema nama, malo je verovatno da bi se moglo razgovarati u skorije vreme“, rekao je Peskov u intervjuu za rusku TV, prenosi Tas s. On je napomenuo da Turska i niz drugih zemalja nastavljaju sa pokušajima da posreduju u dijalogu.

19.00 Rusija evakuiše civile iz Hersona zbog napredovanja Ukrajine

Ruski lider ukrajinske južne Hersonske oblasti Vladimir Saldo pozvao je civile da se evakuišu, navodeći kao razlog svakodnevne raketne napade ukrajinskih snaga koje napreduju, prenosi BBC. Pozvao ih je da se "spasu" odlaskom u rusiju na "razonodu i učenje" i zatražio pomoć Moskve.

Poziv je kasnije ponovio zamenik ruskog premijera Marat Husnulin u poruci na državnoj televiziji.
Ukrajina odbacuje optužbe da cilja na sopstvene civile. Njene trupe su nedavno ponovo zauzele neke oblasti severozapadnog Hersona, približavajući se regionalnoj prestonici.

"Vlada je donela odluku da organizuje pomoć za odlazak stanovnika u druge regione zemlje. Svima ćemo obezbediti besplatan smeštaj i sve što je potrebno", rekao je Husnulin.

Herson je inače jedina regionalna prestonica koju su ruske trupe zauzele od početka invazije 24. februara.

profimedia

 

18.33 Ukrajina pokreće krivični postupak zbog ruskog raketiranja

Generalni tužilac Ukrajine Andrij Kostin rekao je danas da je njegova kancelarija pokrenula krivični postupak zbog ovonedeljnih ruskih raketnih udara na gradove širom Ukrajine. Kostin je, na konferenciji za medije, nakon sastanka u Hagu sa predstavnicima Evropske jedinice za pravosudnu saradnju Eurojust, na kojoj je učestvovao zajedno sa tužiocem Međunarodnog krivičnog suda u Hagu Karimom Kanom, opisao napade kao "klasičan teroristički akt". Kostin je rekao da je u više od 112 ruskih raketnih udara, u najvećoj vazdušnoj ofanzivi Moskve od početka invazije 24. februara, poginulo 17 ljudi, a da su 93 osobe povređene, prenosi Rojters.

Associated Press • Euronews Serbia

18.26 Moskva: Zapad želi da naruši odnose između država Generalne skupštine UN

Zapadne države nastoje da naruše odnose između država članica Generalne skupštine UN i produže sukob u Ukrajini, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova komentarišući rezoluciju Generalne skupštine UN kojom se osuđuju referendumi u četiri ukrajinska regiona. Zapad nastoji da reši sopstvene probleme kako bi bio protivteža Rusiji, da zadrži svoj neuhvatljivi monopol u globalnim poslovima i da naruši odnose između država članica Generalne skupštine UN, stoji u saopštenju, preneo je TAS S.

17.35 Stoltenberg: Teške posledice ako Rusija upotrebi nuklearno oružje

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg upozorio je danas na ozbiljne posledice ukoliko Rusija upotrebi bilo kakvo nuklearno oružje u Ukrajini. "Biće teške posledice ako Rusija upotrebi bilo kakvu vrstu nuklearnog oružja protiv Ukrajine", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu, posle sastanka ministara odbrane NATO. On nije želeo da precizira kako bi NATO na to odgovorio.

Associated Press

16.40 PSSE Rusiju označila kao terorističku državu

Parlamentarna skupština Saveta Evrope (PSSE) označila je Rusiju kao terorističku državu. Rezolucija je usvojena jednoglasno, podržalo ju je 99 prisutnih predstavnika u sali, a jedan je bio uzdržan, saopštio je zamenik predsednika Odbora za migracije, izbeglice i raseljena lica PSSE i ukrajinski poslanik Oleksij Gončarenko.

16.11 Šolc: Rat u Ukrajini krstaški pohod Rusije protiv Zapada

Nemački kancelar Olaf Šol nazvao je danas rat u Ukrajini delom krstaškog pohoda Rusije protiv liberalne demokratije. "Ruski predsednik Vladimir Putin i njegovi pomagači jasno su istakli jednu stvar: ovaj rat se ne odnosi samo na Ukrajinu", rekao je Šolc, kako prenosi Rojters. Šolc ocenjuje da je za Putina i ruske pomagače "rat protiv Ukrajine deo velikog krstaškog pohoda protiv liberalne demokratije".

16.02 Borelj: Iduće nedelje odobravamo novu vojnu pomoć za Ukrajinu

Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj izjavio je u Briselu da će ministri spoljnih poslova EU sledeće nedelje u Luksemburgu odobriti novu tranšu vojne podrške Oružanim snagama Ukrajine.

"Obavestiću članice NATO-a da ćemo sledeće nedelje u Luksemburgu, kao ministri spoljnih poslova Evropske unije odobriti novu tranšu naše vojne podrške Oružanim snagama Ukrajine. Tako će naša vojna pomoć iz evropskih izvora premašiti tri milijarde evra", rekao je Borelj novinarima u Briselu pred sastanak ministara odbrane NATO-a.

15.49 DNR: Ukrajinske snage granatirale Donjeck

Ukrajinske snage granatirale su Donjeck, Makijevku i Ozerjanovku, saopštili su danas zvaničnici samoproglašene Donjecke Narodne Republike. Navode da su na Ozerjanovku ispaljene četiri granate, devet na Donjeck, dok su na Makijevku ispaljene tri granate, prenose RIA Novosti.

15.41 Makron: Ne želimo svetski rat

Francuski predsednik Emanuel Makron poručio je da njegova zemlja ne želi da dođe do svetskog rata. "Ne želimo svetski rat", naveo je Makron na Tviteru.

On je dodao da Pariz pomaže Ukrajini da se odbrani "na svojoj teritoriji", ali ne da napadne Rusiju. Makron je ocenio da ruski predsednik Vladimir Putin mora da zaustavi rat i poštuje teritorijalni integritet Ukrajine.

15.34 Peskov kaže da je više osoba uhapšeno tokom pokušaja napada na Turski tok

Nekoliko osoba je uhapšeno tokom pokušaja napada na gasovod Turski tok, izjavio je danas portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Hteli su da ga dignu u vazduh", rekao je Peskov obraćajući se novinarima, a prenosi ruski Interfaks. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je ranije da ukrajinske vlasti pokušavaju da potkopaju jednu od deonica Turskog toka.

EPA/SERGEI KARPUKHIN

 

14.30 Poljska: Ne smatramo da je curenje na naftovodu Družba sabotaža

Poljska smatra da curenje na naftovodu Družba kojim se ruska nafta doprema u Nemačku nije deo sabotaže, saopštio je danas poljski državni sekretar zadužen za stratešku energetsku infrastrukturu Mateuš Berger.

Dodaje da su popravke na oštećenjima započele, prenosi Rojters. "Sve ukazuje na prirodne uzroke, zamor materijala. Naravno da će se polomljeni deo ispitati. Tako da u ovom trenutku nemamo informacije koje bi mogle da ukažu na sabotažu“, rekao je Berger.

14.10 Putin i Erdogan nisu razgovarali o pregovorima Ukrajine i Rusije

Predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, nisu razgovarali o rešavanju sukoba u Ukrajini tokom današnjeg bilateralnog sastanka u Astani, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Nije se razgovaralo na temu rusko-ukrajinskog rešenja", rekao je Peskov za RIA Novosti. Sastanak dvojice lidera trajao je oko sat i po vremena. Opširnije pročitajte u odvojenoj vesti.

13.40 članica NATO-a i Finska će stvoriti zajednički evropski sistem protivvazdušne odbrane

Ministri odbrane 14 saveznika u NATO-u i Finske saglasili su se da razviju vazdušni i protivraketni odbrambeni sistem pod nazivom "Evropska inicijativa za nebeski štit" kako bi ojačali sposobnost NATO-a da brani svoje članice, izvestila je organizacija.

"Ova posvećenost je danas još važnija, jer smo svedoci nemilosrdnih i neselektivnih raketnih napada Rusije na Ukrajinu“, rekao je zamenik generalnog sekretara NATO Mirčea Džoana.

13.20 Makron: Ne želimo svetski rat

Ne želimo svetski rat, istakao je danas predsednik Francuske Emanuel Makron. "Pomažemo Ukrajini da se odupre na svom tlu, da nikada ne napadne Rusiju. Vladimir Putin mora da zaustavi ovaj rat i da poštuje teritorijalni integritet Ukrajine", naveo je Makron.

12.45 Rusija protestuje što nije deo istrage o Severnom toku

usija je danas saopštila da je pozvala diplomate iz Nemačke, Danske i Švedske kako bi uložila protest što predstavnici Moskve i kompanije Gasprom nisu pozvani da učestvuju u istrazi o incidentu na gasovodu Severni tok. "Jasno je da Rusija neće priznati pseudo-rezultate takve istrage, osim ako nisu uključeni ruski stručnjaci", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

12.30 Sastali se Putin i Erdogan

Ruski predsednik Vladimir Putin i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan započeli su razgovore u Astani u Kazahstanu. Obojica su u zemlji na Konferenciji o interakciji i merama za izgradnju poverenja u Aziji (CICA). Sastanak se održava na marginama regionalnog samita, a pomoćnik Kremlja Jurij Ušakov ranije je sugerisao da bi turski predsednik mogao da predloži ideje za mir.

11.33 Kijev: Ruske snage sa tri bespilotne letelice napale Makarov

Ruske snage su danas sa tri bespilotne letelice kamikaze napale gradić Makarov, zapadno od Kijeva , a ukrajinski zvaničnici su saopštili da su pogođeni vitalni infrastrukturni objekti, prenosi Rojters.

„Tokom noći bombardovan je grad Makarov. Prema prvim informacijama nema povređenih “, saopštio je šef kijevske policije Andrij Nebitov na Telegramu.

Kiril Timošenko, zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, rekao je ranije da je napad izveden „dronom kamikaza na vitalne infrastrukturne objekte“, ne navodeći više detalja.

11.31 Zelenski: Ukrajina ima 10 odsto od potrebnog za protivvazdušnu odbranu

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski saopštio je danas da njegova zemlja ima samo oko 10 odsto onoga što joj je potrebno za protivvazdušnu odbranu i ponovo isključio mogućnost diplomatskih kontakata s Rusijom, prenosi Rojters. On je u video obraćanju Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope, naglasio da diplomatija nije moguća sa liderima koji ne poštuju međunarodno pravo, navodi britanska agencija.

10.58 Lavrov o nespremnosti Bajdena da pregovara sa Putinom: Gore ne može biti

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov smatra da izjava američkog predsednika Džozefa Bajdena o njegovoj nespremnosti da pregovara sa ruskim liderom Vladimirom Putinom ne komplikuje međunarodnu situaciju, jer situacija, kako je Lavrov ocenio, „gora biti ne može“.

"To ni na koji način ne komplikuje (međunarodnu situaciju), jer je današnja situacija, pre svega u samim Sjedinjenim Američkim Državama, već dovedena do toga da, po mom mišljenju, "gore ne može biti“, rekao je Lavrov za TV „Rusija 24“, prenosi list Izvestija.

10.50 Transnjeft: Nije bilo prekida slanja nafte preko Družbe u Poljsku

Ruski državni operater za naftovode Transnjeft saopštio je danas da i dalje pumpa naftu prema Poljskoj i Nemačkoj i da nije prekidao isporuke otkako je otkriveno curenje nafte u naftovodu Družba.

„Nismo smanjili transport do Poljske, oni su rešili tehnički problem“, izjavio je viši izvršni direktor Transnjefta Sergej Andronov, izveštava Rojters.

09.40 Fon der Lajen pozdravila glasanje u UN

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen pozdravila je odluku UN da izglasa rezoluciju kojom se ne priznaju referendumi na istoku Ukrajine. "Principi UN ostaju jaki dok je Rusija izolovanija nego ikada", navela je Fon der Lajen.

09.00 Erdogan: Pravedan mir može se postići diplomatijom

Pravedan mir u Ukrajini može se uspostaviti diplomatskim naporima, poručio je danas u Astani turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na Konferenciji o interakciji i merama za izgradnju poverenja u Aziji (CICA).

Erdogan je istakao da je cilj Turske u rusko-ukrajnskom sukobu da „sačuva postignute podsticaje, uprkos lokalnim poteškoćama, i zaustavi krvoproliće što je pre moguće“. "Uvek sam govorio da se pravedan mir može postići diplomatskim putem, a naši intenzivni napori za otklanjanje posledica sukoba stekli su priznanje širom sveta. Razmena zarobljenika prošlog meseca je posebno dostignuće u tom pravcu“, rekao je turski predsednik.

08.20 Mikolajev: Granatirana višespratnica, ispod ruševina izvučeno dete, traga se za još sedam osoba

Ispod ruševina višespratnice u Mikolajevu, pogođene u granatiranju koje su izvele ruske snage, izvučeno je 11-godišnje dete, a potraga za sedam osoba i dalje traje, saopštio je načelnik regionalne vojne uprave Vitalij Kim.

"Noćas je grad Nikolajev bio na meti masovnog napada raketama S-300. Pogođena je petospratnica. Jedanaestogodišnji dečak je izvučen ispod ruševina. Dete je provelo šest sati pod ruševinama", napisao je Kim jutros na Telegramu, prenosi Interfaks Ukrajina.

08.15 Erdogan: Cilj Turske je da zaustavi krvoproliće što pre

Cilj Turske je da zaustavi krvoproliće u ratu između Rusije i Ukrajine što je pre moguće uprkos preprekama, rekao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na regionalnom samitu u Kazahstanu.

08.05 Zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije: Ulazak Ukrajine u NATO može da vodi u Treći svetski rat

Ulazak Ukrajine u NATO može dovesti do Trećeg svetskog rata i sama alijansa je toga svesna, poručio je zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Aleksandar Venediktov u intervjuu za TASS. Prema njegovim rečima, zahtev Ukrajine za brzo članstvo u NATO je „pre propagandni potez“. "Kijev je svestan da bi takav korak značio zagarantovanu eskalaciju do Trećeg svetskog rata. Očigledno, oni računaju da naprave informativnu buku i još jednom skrenu pažnju na sebe“, rekao je Venediktov.

On takođe nije isključio da neki delovi ukrajinskog rukovodstva "zaista očekuju da njihova zemlja bude primljena u NATO“.

07.50 Bajden: Rusija ne može silom da menja granice

Ogromna većina sveta, države iz svakog regiona, velike i male, koje predstavljaju širok spektar ideologija i vlada, glasala su za odbranu Povelje Ujedinjenih nacija, u osudi nelegalnog pokušaja Rusije da silom anektira ukrajinsku teritoriju, saopštio je američki predsednik Džozef Bajden.

"Svet je u odgovoru poslao jasnu poruku: Rusija ne može izbrisati suverenu državu sa mape. Rusija ne može silom da menja granice. Rusija ne može da preuzme teritoriju druge zemlje kao svoju. Ukrajina ima ista prava kao i svaka druga suverena zemlja. Ona mora biti u stanju da izabere sopstvenu budućnost, a njen narod mora biti u stanju da mirno živi unutar svojih međunarodno priznatih granica", saopštio je Bajden.

07.45 Češka zatvara granice za Ruse sa šengenskim vizama

Češke vlasti će od 25. oktobra uvesti zabranu ulaska Rusima sa šengenskim vizama koji dolaze iz bilo koje druge zemlje EU radi turizma, sportskih ili kulturnih događaja, saopštio je ministar spoljnih poslova Jan Lipavski na konferenciji za novinare.

Prema podacima češkog Ministarstva spoljnih poslova, u tu zemlju svakog dana preko međunarodnih aerodroma stiže oko 200 ruskih državljana, prenosi Interfaks. Baltičke zemlje i Poljska blokirale su 19. septembra pristup turistima iz Ruske Federacije. 

07.30 Putin stigao u Astanu, očekuje se sastanak s Erdoganom

Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je na samit u Astani, gde će imati sastanak sa turskim predsednikom Erdoganom. Ranije je najavljeno da će Erdogan u razgovoru s Putinom izneti svoje predloge za moguće pregovore Rusije i Ukrajine. Erdogan će se sastati i sa beloruskim predsednikom Lukašenkom.

07.10 Rusi granatiraju Kijev dronovima kamikazama

Ruske snage napale Kijevsku oblast dronovima kamikaza. Guverner Kijevske oblasti Aleksij Kuleba izvestio je rano 13. oktobra da su ruske snage gađale jednu od zajednica u Kijevskoj oblasti dronovima kamikaza. Spasioci već rade na terenu, rekao je Kuleba. Za sada nema dostupnih informacija o žrtvama ili šteti.

07.00 Generalna skupština UN usvojila Rezoluciju kojom osuđuje referendume u Ukrajini

Generalna skupština Ujedinjenih nacija usvojila je danas Rezoluciju kojom se osuđuje održavanje referenduma o pridruživanju Rusiji u četiri ukrajinske oblasti. Za usvajanje Rezolucije glasale su 143 od 193 zemlje članice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, a samo četiri zemlje pridružile su se Rusiji u glasanju protiv - Sirija, Nikaragva, Severna Koreja i Belorusija.Uzdržano je bilo 35 zemalja, među kojima i Kina, dok ostale nisu glasale, prenosi Rojters.

06.50 Zelenski potpisao ukaz o blokiranju imovine Janukoviča i Deripaske

Vladimir Zelenski potpisao je ukaz o blokiranju imovine bivšeg ukrajinskog predsednika Viktora Janukoviča i ruskog biznismena Olega Deripaske.U dokumentu objavljenom na sajtu Zelenskog se precizira da je reč o privremenoj blokadi imovine na 10 godina. Navodi da su tom merom obuhvaćeni i član Odbora Ruskog saveza industrijalaca i preduzetnika Pavel Lebedev i vlasnik grupe kompanija Gas Ukrajina Sergej Kurčenko, prenose RIA Novosti.

06.35  Rusija: Očekujemo da ce Erdogan izneti predloge za pregovore

Rusija očekuje da će turski predsednik Redžep Tajip Erdogan na sastanku sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Astani zvanično izneti svoje predloge za potencijalne pregovore između Moskve i Zapada, rekao je juče novinarima pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. "Razgovara se o nekoliko inicijativa, uglavnom u medijima. Prvo, Turci nude svoje posredovanje. Mogli bi pretpostaviti da će, u slučaju da bude nekih pregovora ili kontakata, oni biti održani na njihovoj teritoriji, bilo u Istanbulu ili u Ankari", rekao je Ušakov.

06.25 Moskva: Ne zna se da li će Putin prisustvovati samitu G20

Pomoćnik predsednika Rusije Jurij Ušakov izjavio je juče da se još uvek ne zna da li će predsednik Vladimir Putin prisustvovati novembarskom samitu G20 na Baliju. "Za novembar je planiran veliki broj međunarodnih foruma. Ima još dosta vremena do samita G20, kao i do drugih foruma - sačekaćemo i videti“, rekao je Ušakov. Ušakov dodaje da Rusija ne odbija da uzme učesće u mirovnim pregovorima, ali da razume ukoliko neko od spoljnopolitičkih partnera to ne želi i dodaje da se Moskva neće nametati, prenosi Tas s.

06.00 Visoki zvaničnik NATO-a: Ruski nuklearni napad promenio bi tok sukoba

Ruski nuklearni napad bi promenio tok sukoba i skoro sigurno bi pokrenuo "fizički odgovor" ukrajinskih saveznika i potencijalno NATO-a, izjavio je juče visoki zvaničnik Alijanse. Visoki zvaničnik NATO je upozorio da bi bilo kakva upotreba nuklearnog oružja od strane Moskve imala "posledice bez presedana" po Rusiju, preneo je Rojters. "To bi gotovo sigurno izazvalo fizički odgovor mnogih saveznika, a potencijalno i samog NATO-a", rekao je on.

Komentari (0)

Evropa