Evropa

Gabrijela Karluči za Euronews Srbija: Đorđa Meloni je pravi lider u pravom trenutku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/10/2022

-

19:35

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Italija je dobila pravog lidera u pravom trenutku i premijerku koja može Italiju da ujedini i povede je napred, ocenila je u intervjuu za Euronews Srbija Garbijela Karluči, nekadašnja poslanica stranke Silvija Berluskonija Snaga Italije. 

Đorđa Meloni je prva žena premijer na čelu italijanske vlade, a u koaliciji sa Ligom Matea Salvinija i Snagom Italije Silvija Berluskonija predvodiće prvu krajnje desnu vlade u toj zemlji od kraja Drugog svetskog rata.

Karlučijeva napominje da je Đorđa Meloni "žena koja je koja je sopstvenim trudom i radom postigla neverovatan uspeh i samostalno se izdigla na političkoj lestvici u zemlji u kojoj tradicionlano vladaju muškarci".

Prema njenim rečima, prioritet nove vlade biće ekonomija, a najveći izazov pronaći način kako da se zaustavi rast cena energenata.

Povodom nedavnih napisa o neslaganjima između Đorđe Meloni i Silvija Berluskonija, nekadašnja poslanica stranke Snaga Italije poručuje da je reč o lažnim vestima i da su njih dvoje u dobrim odnosima, što potvrđuje i činjenica da je novi potpredsednik vlade upravo iz Berluskonijeve partije.  

Kad je reč o spoljnoj politici, Gabrijela Karluči kaže da će nova premijerka podržati evropski stav o ratu u Ukrajini, da će se truditi da zaštiti Ukrajinu, ali da se neće odreći dobrih odnosa sa Balkanom. 

"Italijanska spoljna politika neće biti  u sukobu sa srpskom", zaključila je bivša poslanica italijanskog parlamenta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa