Evropa

Više od milion građana u Odesi bez struje, obnova snabdevanja bi mogla da potraje mesecima

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2022

-

21:21

Više od milion građana u Odesi bez struje, obnova snabdevanja bi mogla da potraje mesecima
Više od milion građana u Odesi bez struje, obnova snabdevanja bi mogla da potraje mesecima - Copyright Tanjug AP/Max Pshybyshevsky

veličina teksta

Aa Aa

Dok rat u Ukrajini ulazi u jedanaesti mesec, Rusija nastavlja sa napadima na civilnu infrastrukturu. U Hersonu su dve osobe ubijene i još pet je ranjeno nakon što su ruske snage granatirale taj region. Guverner Hersona je rekao da je u napadu uništeno porodilište, kafić kao i jedna stambena zgrada.

Izvedeno je oko 20 vazdušnih napada i više od 60 raketnih napada na mete širom Ukrajine između petka i subote, navela je ukrajinska vojska.  

U poslednjih nekoliko nedelja, Rusija je koncentrisala svoje snage u pokušaju da zauzme istočni grad Bahmut. Tamo su se žestoke borbe pretvorile u krvavi rovovoski rat, a scene podsećaju na Prvi svetski rat, piše Euronews.

Kako je naveo ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, Bahmut se pretvorio u "spaljenu ruševinu". Takođe, on je rekao da je više od 1,5 miliona ljudi bez električne energije u južnom gradu Odesi nakon što je to mesto pretrpelo noćne napade dronovima.  

Odeljenje za energetiku regionalne administracije Odese saopštilo je u subotu da bi potpuna obnova snabdevanja električnom energijom mogla da potraje i tri meseca, i apelovala je na porodice čiji su domovi bez struje da napuste region što pre je to moguće.  

Takođe, nastupila je konfuzija i u okupiranom gradu Melitopolju nakon ruskih napada na barake. Ukrajina tvrdi da Rusija ima desetine žrtava, dok Moskva kaže da je samo nekoliko osoba povređeno.  

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa