Evropa

Britanija izlazi iz lokdauna? Boris Džonson danas predstavlja planove o ublažavanju mera

Komentari

Autor: Tanjug

05/07/2021

-

12:15

Britanija izlazi iz lokdauna? Boris Džonson danas predstavlja planove o ublažavanju mera
Britanija izlazi iz lokdauna? Boris Džonson danas predstavlja planove o ublažavanju mera - Copyright Tanjug AP/Jonathan Buckmaster

veličina teksta

Aa Aa

Britanski premijer Boris Džonson danas će predstaviti planove za finalne korake u procesu ublažavanja lokdauna u Engleskoj.

Nakon uvođenja najstrožijih restriktivnih epidemioloških mera u skorijoj britanskoj istoriji, premijer Džonson se sada priprema da do 12. jula donese odluku o ukidanju većine ograničenja kao što su održavanje socijalne distance, pokrivanje lica i rad od kuće, počevši od 19. jula, prenosi Rojters.

Ipak, zvanični podaci ukazuju na povećanje broja novozaraženih, ali i da je zahvaljujući vakcinaciji poboljšan odnos hospitalizovanih i smrtnih slučajeva.

Očekuje se da Džonson poruči da će ljudi "naučiti da žive sa kovidom kao što su naučili da žive sa gripom" u želji da ukaže da će i dalje biti hospitalizacija, ozbiljnih kliničkih slika i smrtnih ishoda, ali u značajno manjem broju.

"Oprezno napredujemo, ali moram da upozorim da pandemija nije gotova i da broj novoinficiranih i dalje raste", izjavio Džonson.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa