Evropa

U napadu mačetom u Španiji poginula jedna osoba, a ranjeno četiri, slučaj se istražuje kao mogući terorizam

Komentari

Autor: Tanjug

25/01/2023

-

21:17

U napadu mačetom u Španiji poginula jedna osoba, a ranjeno četiri, slučaj se istražuje kao mogući terorizam
U napadu mačetom u Španiji poginula jedna osoba, a ranjeno četiri, slučaj se istražuje kao mogući terorizam - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje jedna osoba je poginula, a četiri su povređene u verski inspirisanom napadu mačetom, koji se dogodio danas u nekoliko crkava i parohija u centru španskog grada Alhesirasa u pokrajini Kadis. Slučaj se istražuje kao potencijalan teroristički akt.

Poginuo je crkveni radnik, dok je teško povređen paroh kapele San Isidro, prenosi Mundo. Za napad je osumnjičen Marokanac I.K. (25) koji je uhapšen ubrzo nakon napada. Prema izvorima iz španske policije, osumnjičeni I.K., ušao je u crkvu San Isidro, u centru grada, posle 19.00 časova, i započeo svađu sa prisutnim parohijanima, govoreći im da treba da slede islamsku veru, prenosi Pais.

Dodaju da je nakon toga napustio mesto, ali se vratio oko 19.20 sa "mačetom i napao sveštenika, nanevši mu teške povrede". 

profimedia

 

Zatim je otišao do crkve La Palma, samo 200 metara od prve, gde je katanom naneo smrtonosne povrede radniku u crkvi. Policija navodi da uhapšeni nema policijski dosije i nalazi se u kancelarijama Nacionalne policije Alhesirasa.

Dodaju da se i dalje analiziraju motivi napada i da li je reč o terorističkom napadu. U međuvremenu, navodi se, policija je ogradila gradski trg Plaza Alta, najcentralniju tačku opštine Alhesiras gde je došlo do napada, prenosi Mundo.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa