Evropa

Italijanska policija zaplenila 250 miliona evra i uhapsila 56 članova klana Ndrangeta

Komentari

Autor: Euronews, Ansa

26/01/2023

-

09:06

Italijanska policija zaplenila 250 miliona evra i uhapsila 56 članova klana Ndrangeta
Italijanska policija zaplenila 250 miliona evra i uhapsila 56 članova klana Ndrangeta - Copyright AP/Andrea Rosa

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska policija je u četvrtak ujutru uhapsila 56 ljudi širom zemlje zbog povezanosti sa zloglasnom mafijaškom grupom Ndrangeta i zaplenila imovinu vrednu oko 250 miliona evra.

Optužbe sa kojima se suočavaju osumnjičeni uključuju iznudu, otmicu, trgovinu oružjem, korupciju i prevaru, između ostalog.

Frančesko Mesina, centralni direktor organa nacionalne policije za borbu protiv kriminala, rekao je da je "snažna operacija pravosudne policije omogućila da se razbije žestoka mafijaška koterija".

On je dalje dodao da "ogromna suma" zaplenjene imovine "potvrđuje ekonomsku moć klana Ndrangeta koji je konačno pogođen".

Policijska operacija dolazi samo nedelju dana nakon što je jedan od najtraženijih italijanskih begunaca, ozloglašeni šef sicilijanske mafije Mateo Mesina Denaro, uhapšen u Palermu.

Klan Ndrangeta ima svoje korene u južnom regionu Kalabrije, ali se do sada proširio na poluostrvo i ostatak kontinenta. Klan je u velikoj meri uključen u šverc droge u Evropu, održavajući jake veze sa južnoameričkim kartelima.

Komentari (0)

Evropa