Evropa

Šolc: Neophodno nastaviti razgovore sa Putinom, ton razgovora nije nepristojan

Komentari

Autor: Tanjug

29/01/2023

-

12:30

Šolc: Neophodno nastaviti razgovore sa Putinom, ton razgovora nije nepristojan
Šolc: Neophodno nastaviti razgovore sa Putinom, ton razgovora nije nepristojan - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je da je neophodno nastaviti telefonske razgovore sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Ton takvih razgovora "nije nepristojan", uprkos "apsolutno drugačijim" pogledima na situaciju, ocenio je nemački kancelar, prenosi TASS.

''Ponovo ću telefonom razgovarati sa Putinom jer je neophodno da razgovaramo jedni sa drugima'', rekao je Šolc.

On je dodao da je važno da se razgovor vrati na put kako da svet izađe iz trenutne situacije.

"Uslovi za to su jasni – povlačenje ruskih trupa“, dodao je Šolc.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski uveo je danas sankcije za 185 kompanija i pojedinaca za koje se veruje da su povezani sa režimom u Moskvi. Zelenski je naveo da će firme i biznismeni koji železnicom prevoze osoblje i vojnu opremu ''u ime države agresora'' biti kažnjeni, kao i da će zaplenjena imovina biti korišćena u odbrani Ukrajine, prenosi Gardijan.

Među 182 firme sa spiska nalazi se i nekoliko beloruskih, koje pomažu Rusiji s isporukama, kao i troje pojedinaca. Zelenski je naveo da Ukrajina radi na tome da i druge države blokiraju imovinu tih firmi i pojedinaca, i zahvalio se ''svima koji pomažu u jačanju sankcija protiv Rusije'', prenosi britanski list.

Ukrajinske oružane snage ispalile su sinoć 29 granata na pet naselja na levoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblastim saopštio je danas regionalni zvaničnik za vanredne situacije.

U subotu su ukrajinske snage ispalile 17 artiljerijskih granata na Novu Kahovku, osam artiljerijskih granata na Aljošku i devet takvih granata na grad Kahovku, dodao je zvaničnik.

Preporuka za vas

Komentari (1)

Aleksandar

29.01.2023 12:59

Прагматични Немци: руско тржиште им је међу најважнијим и не губи се лако. Посебно не на дуже време. Можда ће Шолц да “ургира” код Американаца да се заустави бесомучно дотурање оружја и пређе на преговоре. Само да не буде касно.

Evropa