Evropa

Vlasti Moldavije deportovale boksere iz Crne Gore iako su imali poziv organizatora

Komentari

Autor: Tanjug

15/02/2023

-

14:11

Vlasti Moldavije deportovale boksere iz Crne Gore iako su imali poziv organizatora
Vlasti Moldavije deportovale boksere iz Crne Gore iako su imali poziv organizatora - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bokserski savez Crne Gore saopštio je danas da vlasti Moldavije nisu dozvolile bokserima Budve da učestvuju na međunarodnom turniru "Pavel Luskeski" u Kišinjevu.

Podgoričke "Vijesti" navode da je BS Crne Gore saopštio da su bokseri Budve dobili poziv organizatora da učestvuju na turniru, ali da je budvanska ekspedicija, koju je predvodio selektor Nikola Ružić, zaustavljena na aerodromu u Kišinjevu.

"Juče na aerodromu u Kišinjevu policija je privela naš tim, koji čini šest osoba (među kojima ima i maloletnih lica). Pošto su im oduzeta sva dokumenta, celu noć su proveli u tranzitnoj zoni, bez hrane i smeštaja. Oni su potom deportovani nazad u Crnu Goru sa objašnjenjem da se trenutno zabranjuje ulaz crnogorskim državljanima u Moldaviju bez detaljnijih informacija", naveo je BS Crne Gore.

Na turniru u Moldaviji trebalo je da nastupe Stefan Savković, Petar Marčić, Petar Liješević, Dimitrije Milić i Andrija Brajković.

"Imamo informaciju da se ženski fudbalski tim Moldavije nalazi u našoj zemlji kako bi odigrao utakmice sa crnogorskim fudbalerkama. Apelujemo da se prema njima niko ne ophodi loše, već da pokažemo našu sportsku veličinu i veličinu Crne Gore", zaključuje se u saopštenju BS Crne Gore.

Prethodno je grupa od 12 navijača Partizana zadržana u ponedeljak na aerodromu u Kišinjevu nakon čega im je uručena odluka o zabrani ulaska u Moldaviju.

Ta odluka donesena je nedugo nakon što je moldavska predsednica Maja Sandu optužila Rusiju da planira nasilno rušenje rukovodstva te zemlje, te da za to namerava da iskoristi i državljane Srbije i Crne Gore.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa