Evropa

Na protestima u Kišinjevu uhapšena 54 demonstranta

Komentari

Autor: Tanjug

12/03/2023

-

16:36

Na protestima u Kišinjevu uhapšena 54 demonstranta
Na protestima u Kišinjevu uhapšena 54 demonstranta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na protestima u glavnom gradu Moldavije Kišinjevu uhapšena su 54 demonstranta, uključujući 21 maloletnika, saopšteno je danas iz Generalnog policijskoj inspektorata te zemlje.

"Oni su privedeni zbog sumnjivog ponašanja i držanja zabranjenih predmeta. Privedeni su u policijske stanice radi identifikacije", navodi se u saopštenju, uz objavljene fotografije mladih ljudi sa perorezima i biber-spejem, prenosi TASS.

profimedia

 

 

Zamenica lidera opozicione stranke Šor Marina Tauber rekla je na mitingu da je među privedenima i počasni predsednik stranke Valerij Klimenko.

Policija je optužila demonstrante za kršenje zakona o okupljanjima i za agresivnost prema policajcima.

U centru Kišinjeva danas su izbili sukobi policije i učesnika opozicionog protesta koji pokušavaju da probiju policijsku blokadu na prilazu glavnom gradskom trgu.

U koloni je više hiljada ljudi, koje vode poslanici iz opozicione partije Šor zahtevajući od vlade da plati račune za grejanje i struju, kao i ostavku predsednice Maje Sandu i kabineta ministara.

Kako se navodi, demonstranti su uzvikivali ''Dole diktatura'', kao i "Dole predsednica Maja Sandu''.

U Moldaviji je poslednjih godinu dana na snazi vanredna situacija, koja je uvedena nakon početka sukoba u Ukrajini, što podrazumeva zabranu masovnih okupljanja. TASS navodi da uprkos tome, moldavska opozicija od prošlog leta gotovo svake nedelje organizuje protestne akcije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa