Evropa

Bivši italijanski premijer Mateo Renci biće i urednik novina

Komentari

Autor: Tanjug

05/04/2023

-

17:02

Bivši italijanski premijer Mateo Renci biće i urednik novina
Bivši italijanski premijer Mateo Renci biće i urednik novina - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bivši italijanski premijer Mateo Renci izjavio je da će preuzeti posao urednika jednog lista, s tim da neće prekidati političku karijeru senatora i lidera centrističke partije "Italia Viva".

On će voditi list "Il Riformista", male libertarijanske novine poznate po kritici italijanskog pravosudnog sistema, što je tema o kojoj je Renci napisao knjigu, preneo je Rojters.

"Biću urednik godinu dana, od 3. maja do 30. aprila 2024. godine, a onda ćemo videti šta ću raditi kada porastem", rekao je 48-godišnji političar.

Renci je vodio vladu levog centra 2014-2016, a podneo je ostavku nakon što je izgubio na ustavnom referendumu i ostao na čelu Demokratske partije do poraza na izborima 2018.

Kasnije je osnovao partiju "Italia Viva", koja je osvojila oko 8 odsto na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima u koaliciji sa drugom grupacijom, čime je ponovo izabran u Senat.

Poslanicima je dozvoljeno da imaju poslove van politike u Italiji, pa Renci takođe zarađuje novac u upravnom odboru instituta Saudijske Arabije, kao i u drugim oblastima.

U svojim najnovijim poreskim prijavama, objavljenim na sajtu Senata, Renci je prijavio zaradu veću od 2,5 miliona evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa