Evropa

Desantis se sastao s Kleverlijem u Londonu uoči objave predsedničke kandidature

Komentari

Autor: Tanjug

28/04/2023

-

23:23

Desantis se sastao s Kleverlijem u Londonu uoči objave predsedničke kandidature
Desantis se sastao s Kleverlijem u Londonu uoči objave predsedničke kandidature - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon, Hannah McKay

veličina teksta

Aa Aa

Američki političar Ron Desantis sastao se sa britanskim ministrom spoljnih poslova Džejmsom Kleverlijem tokom današnje posete Londonu, uoči očekivane objave guvernera Floride o predsedničkoj kandidaturi.

Britansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su njih dvojica razgovarali o "bliskom i važnom partnerstvu između Velike Britanije i Floride", preneo je Rojters.

Navodi se da je ovaj sastanak bio prilika za "jačanje veza sa četvrtom po veličini američkom državom i podršku bilateralnoj ekonomskoj saradnji koja već iznosi više od šest milijardi dolara godišnje".

Desantis je ove nedelje bio na međunarodnoj turneji, dok se priprema da započne kampanju kandidata za predsednika SAD na izborima 2024. godine, kada će se suprotstaviti bivšem predsedniku Donaldu Trampu za republikansku nominaciju.

On je takođe trebalo da se sastane sa sekretarom za poslovanje i trgovinu Kemijem Badenohom danas popodne i razgovara sa preduzećima u Londonu. 

Britanija je nastavila sa trgovinskim sporazumima sa pojedinačnim američkim državama  nakon što su zamrznuti pregovori o sporazumu o slobodnoj trgovini sa vladom SAD. London je dosad sklopio sporazume sa Oklahomom, Indijanom, kao i sa Severnom i Južnom Karolinom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa